Speltips Ungern – Sverige 2/8: Målrikt

Martin Efvergren Publicerat: 1 August 2021

Sverige är redan klara gruppvinnare medan Ungern fortfarande har en chans att knipa en slutspelsplats. Den sista gruppspelsmatchen i damernas handbollsturnering i OS 2021 spelas måndagen den 2 augusti med start kl 09.15 svensk tid.

Ungern – Sverige

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De svenska handbollsdamerna har imponerat så här långt. Inför den sista gruppspelsomgången är man obesegrade och redan klara gruppvinnare. Nu ställs man mot ett Ungern som har en chans att avancera till en plats bland de fyra bästa i gruppen.

I lördagens match mot Brasilien kunde Sverige se till att säkra gruppsegern. Man gjorde det man skulle och vann med 34-31. Det var inte lagets bästa insats men man fortsätter att vara gedigna.

Därmed står man på 7 poäng efter 4 matcher, vilket är 2 poäng före främsta utmanaren Ryssland. Men eftersom Sverige besegrade Ryssland med 36-24 i den andra matchen kan de inte gå förbi då inbördes möten avgör vid lika poäng.

Den här sista gruppspelsmatchen blir därmed speciell på så vis att Sverige inte har något att spela för och inte lär riskera skador eller förslitning på nyckelspelare.

Ungern har inledningsvis inte imponerat. Man förlorade sina tre inledande matcher och vaknade till liv först i den senaste matchen mot Spanien som man vann med 29-25. Den segern gav dem en teoretisk chans att överleva gruppspelet.

För att lyckas med det krävs att Brasilien och Frankrike (som möts kl 04.00 natten till måndag svensk tid) inte spelare oavgjort samt att Ryssland slår Spanien i matchen som spelas strax före den här matchen mot Sverige.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Defensiven kan bli lidande

Ungerns chans till avancemang i kombination med att Sverige egentligen inte har något att spela för gör Ungern till klara favoriter i det här mötet. Ett spel på att Sverige vinner ger cirka 2.45 gånger pengarna.

Ser vi till vad de här båda lagen har presterat i den här turneringen är det dock klar fördel Sverige. Sverige tillhörde inte någon av guldfavoriterna inför turneringen och frågan experterna ställde sig var om de ens skulle överleva gruppspelet. Men Sverige har överträffat alla förväntningar där segern mot Ryssland är den stora skalpen så här långt.

Nu är emellertid frågan med vilken inställning man går in i den här matchen då man redan är klara gruppvinnare. Ungern kommer sannolikt att ha allt spela för här och de visade att man är på uppgång senast mot Spanien.

Sverige kommer förstås att försöka intala sig att de ska för fullt här men samtidigt vet vi hur svårt det kan vara, i synnerhet i en sport som handboll. Det går i princip inte att spela den här sporten på halvfart och kontrollera sig till en seger, såvida man inte är överlägset mycket bättre än sin motståndare.

Sverige är bättre än Ungern – men inte så mycket bättre.

När ett lag tappar ett par procent i fokus brukar det framförallt märkas i det defensiva arbetet. Där är koncentration A och O och det gör att jag tror på en målrik match här.

Mot Brasilien släppte Sverige in 31 mål och det är inte otänkbart att det blir något liknande här. Samtidigt kan det vara en fördel att man kan vara mer avslappnade i sitt offensiva spel. Sverige har snittat över 30 mål per match så här långt.

Därför blir mitt spel att det kommer göras över 56.5 mål i den här matchen och det spelas till 1.83 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 56.5 mål
Odds: 1.83
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 09:15, måndag 2 augusti 2021
TV:  kanalfem logo
Stream:  Discovery+

Jämför odds: