Speltips Wolfsburg – Köln 14/12: Mittenmöte

Martin Efvergren Publicerat: 14 December 2021

Det är jämna förutsättningar när mittenlagen VfL Wolfsburg och FC Köln drabbar samman i Bundesliga. Matchen spelas tisdagen den 14 december 2021 med avspark kl 20:30.

Wolfsburg – Köln

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har varit en problematisk höst för Wolfsburg. Resultaten har inte varit katastrofdåliga men tillräckligt svaga för att Mark van Bommel skulle få sparken i oktober. Därefter fick man ett litet uppsving sedan Florian Kohfeldt tog över rodret. Nu kommer man med tre raka förluster i Bundesliga och fem raka förluster om vi räknar in Champions League.

Totalt sett har det således inte blivit speciellt mycket bättre sedan tränarskiftet. I lördags föll man med 2-0 hemma mot Stuttgart och dessförinnan blev det förlust med 3-0 borta mot Mainz. Det ger att man fortfarande står på 20 poäng efter 15 matcher vilket ger en elfte plats i Bundesliga.

FC Köln är en poäng efter Wolfsburg i tabellen och ligger på tolfte plats inför den 16:e omgången. De föll med 2-0 hemma mot Augsburg i fredags men har en bättre trend om vi ser till de fem senaste omgångarna. Inför mötet mot Augsburg hade man fyra raka utan förlust av vilka man kryssat tre och vunnit en match.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Köln är undervärderade

Det skiljer alltså bara en poäng mellan de här båda lagen i mitten av tabellen. Förutsättningarna inför den här matchen är således jämna. Trots Wolfsburgs svaga trend med fem raka förluster gäller man ändå som favoriter hos spelbolagen. Ett spel på hemmalaget ges till ett odds omkring 2.08.

När lagen senast möttes, förra säsongen, var det Wolfsburg som gick segrande med 1-0 på hemmaplan. Det första mötet, för ungefär ett år sedan, slutade 2-2 i Köln.

Sebastian Andersson startade för sitt FC Köln i förlusten mot Augsburg i fredags. Det blev dock ingen succé varken för honom eller laget. Man hade dock en positivt trend dessförinnan och jag tycker att man är undervärderade hos spelbolagen inför den här matchen.

Förutom förlusten senast har Köln bara förlorat mot topplagen FC Bayern, Dortmund och Hoffenheim den här säsongen. Sju av deras 15 matcher har slutat oavgjort.

Wolfsburg är det mer pressade laget. De har gått mållösa från sina två senaste ligamatcher och har bara gjort två mål på sina fem senaste matcher. Man har haft problem med det offensiva genom hela säsongen och har totalt bara gjort 15 mål på 15 matcher. FC Köln har gjort 23 mål på lika många matcher.

Sammantaget gör detta att jag tycker att spelvärdet ligger hos bortalaget här. Som jag ser det har FC Köln goda möjligheter att klara minst oavgjort. Mitt spel blir därför X2 till 1.83 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2
Odds: 1.83
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:30, tisdag 14 december 2021
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: