Stryktipset

Stryktipset Tips Idag | Lördag 12/6 – Analys & Systemförslag

Fem bataljer från EM-slutespelet finns med på veckans stryktips som gör avstamp på Parken i Köpenhamn och går i mål i Amsterdam under söndagen. Däremellan ska åtta Ettan-fighter synas i sömmarna där ett par fina värdespikar har identifierats. Jackpotten är satt till sju millar. Nu sätter vi igång!

Spelstopp: 15:59

Till Stryktipset!
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

1. Danmark – Finland 2

Parken kommer att bli den första mästerskapsarenan någonsin för debutanten Finland. Berguvarna har i träningskamperna inte haft någon drömuppladdning, men i tävlingsmatcherna har bastuexperterna visat sin bästa sida med de offensiva krafterna Fredrik Jensen och Teemu Pukki som starkast lysande stjärnor. Danmark har skrivits upp av förståsigpåare, men lite för många spelare kommer från svaga ligor som Superligaen, Allsvenskan och The Championship. Just offensivt ser det rätt oroväckande ut då Martin Braithwaite, Andreas Cornelius, Kasper Dolberg och Yussuf Poulsen knappast öst in mål i Spanien, Italien och Tyskland. En fet skräll måste finnas med på varje rad. Täck upp så mycket det går med start i öst.

2. Belgien – Ryssland 2

I samma grupp som våra grannländer spelar Ryssland och Belgien. Som enda FIFA-nation i världen har de sistnämnda toppat FIFA-rankingen utan att någonsin ha vunnit VM eller EM. De Röda Djävlarna tappar uppskattningsvis 90% av sin kreativitet nu när Kevin De Bruyne är tveksam efter ansiktsskadan vilket synts mot Kroatien och Grekland. Ryssarna överraskade i hemma-VM för tre år sedan, och återigen är truppen i huvudsak inhemsk även om mittfältet är kryddat med stjärnor från Spanien (Denis Cheryshev) och Italien (Aleksei Miranchuk). Den ryska björnen rensar något enormt, och har allt att vinna på att kontra bort de lite vingklippta favoriterna. Starta med tvåan och jobba västerut.

3. Gefle – Täby 1

Ettan Norra tar över stafettpinnen med start i Gästrikland där den forna allsvenska klubben Gefle numera harvar i den svenska tredjeligan. Gävleiterna har efter en trevande start på säsongen steppat upp spelet och även fått med sig resultaten. Trippla triumfer och dubbla kryss sista fem är inte illa pinkat och mycket talar för att nya poäng ramlar in på kontot under lördagen när nästjumbon Täby kommer på besök. De tillresta stockholmarna har tagit motsatt riktning i tabellen efter fem raka nederlag i ligan och blott en viktoria på tio försök. Den dystra trenden fortsätter för de blåsvarta – ettan spikas!

4. Hudiksvall – Dalkurd 2

Två gäng som den gångna säsongen huserade två nivåer ifrån varandra brakar samman i Gävleborg. Dalkurd fick respass från Superettan medan Hudiksvall vann Division 2 Norra Svealand på ett övertygande sätt. Det har inte varit lika glatt för Hudik ett steg upp i hierarkin, något sex plumpar i protokollet efter nio omgångar påvisar. Dalkurd har fått in ett par intressanta gubbar i truppen, där framförallt Victor Söderström och Ezequiel Montagna sticker ut. Även om klubbarna nu tillhör samma liga skiljer det åtminstone en nivå kvalitetsmässigt. Tvåan kan gott singlas upp till 65 procent.

5. Karlstad – Sollentuna 1

2019 slogs Carlstad United och Karlstad BK ihop och blev IF Karlstad Fotboll. Tanken med sammanslagningen var att satsa mot Superettan. En plats i mittenbassängen det gånga året var en besvikelse och värmlänningarna fick inte heller någon flygande start på denna säsong. Med sju bärgade poäng sista tre matcherna ler solen återigen mot Karlstad. Gästande Sollentuna rullar visserligen mot de värmländska skogarna med två skalper i bagaget, men det var mot ängagängen Täby och Hammarby Talang. Tuffare emot på Tingvalla för Sollentuna som får vända hem till huvudstaden utan poäng. Etta!

6. Örebro Syrianska – Umeå FC 2

Topptippade Umeå har börjat röra sig i nordlig riktning efter en dyster start på sejouren i Ettan Norra. Gänget från universitetsstaden anländer till Örebro med hela fyra triumfer i rad och ses med god chans att utöka den sviten under lördagen. Västerbottningarna har fått tillbaka Jonathan Lundbäck från skada och det är en viktig pjäs för fjolårets Superettan-gäng. Syrianska har förvisso grejat poäng i merparten av matcherna men på dagens skådeplats, Mellringe IP, har närkingarna haft blött krut i dojorna och bara mäktat med tre mål i rätt bur på fem fighter. Lägg därtill att Nadir Ayeva är avstängd och vi har underlag för att lämna tvåan allena.

7. Assyriska IK – Lindome 2

Vi rullar ner till staden vid Vätterns södra strand för att titta till kupongens första kamp i Ettan Södra. Hemma i Jönköping jagar Assyriska säsongens andra viktoria efter tre torsk och bara en inspelad trea under de fem första hemmafighterna. Försvarsspelet har sannerligen lämnat mer att önska, 15 bollar i ändalykten sista fyra på eget gräs är undermåligt. 0-1 i brakan borta mot Skövde, som spelade med tio man på banan i 50 minuter, var ett lågvattenmärke deluxe för smålänningarna. Lindome har grejat poäng i tre av de senaste fem matcherna, bland annat mot serieledande Oskarshamn, och får minst med sig en pinne hem till Halland. X2.

8. Oskarshamn – Lunds BK 1

Oskarshamn har lagt rabarber på pole position i den södra serien och visade mot AIK i Svenska Cupen att de är ämnade för större uppdrag. Oket har gjort flest mål i ligan och släppt in näst minst antal bollar i egen bur efter tio avverkade omgångar. Lunds BK kan inte visa upp lika fagra papper, professorerna har visserligen skrapat ihop tillräckligt med poäng för att infinna sig i mitten av tabellen, men ett kryss som främsta resultat på resande tass är inte mycket att skryta om i lärosätet. Ettan ligger nära till hands. Krysset åker in på större system med hänsyn till värdet.

9. Torns IF – Skövde AIK 2

Torns IF är har fått gurka fyra gånger i följd och kommer allt närmare trion Österlen, Assyriska och Linköping City som innehar platserna i botten som betyder degradering. Pågarna ledde med 1-0 i halvtid borta mot Utsiktens BK som dessutom fick Hedenqvist utvisad redan efter 27 minuter. Trots det släppte TIF in fem (!) mål sista halvlek och föll med 1-5. Skövde å sin sida slog Assyriska med 1-0 även fast flåbusen Teddy Bergqvist blev förpassad till botbänken strax före paus. Besökarna från Skaraborg är klart bättre defensivt och bör åtminstone kunna nypa en pinne på Tornvallen. Tvåan först, krysset sedan.

10. Åtvidaberg – Vänersborgs IF 1

Herrfotbollen i Östergötland är inte vad den en gång var då folk satt i träden utanför Kopparvallen för att få sig en glimt av derbyna mellan ÅFF och IFK Norrköping. Numera får Brukets gamla målvaktsikon, Henrik “Fimpen” Gustavsson nöja sig med att från tränarbänken avnjuta derbyn mot grannklubben som kallar sig själva för “City”. Åtvidaberg har efter en medioker start på äventyret i Ettan spelat upp sig, poängplock i åtta av tio matcher är godkänt även om de blåvita hade önskat sig några fler treor. Nykomlingen Vänersborg har nyligen tappat ett par viktiga kuggar i Daoud och Bably och agerar tydliga underhuggare. Ettan först.

11. England – Kroatien 2

Reprisen från VM-semifinalen 2018 går av stapeln på Wembley, och harmonin i The Three Lions verkar vara rubbad. Fansen buar när spelarna går ner på knä, och att flera viktiga pjäser som Maguire, Henderson och Saka är frågetecken medför att Englands senaste segrar mot kroaterna kanske inte ger den fördel som Southgate hoppats på. Som vanligt har de schackrutiga en mycket slagkraftig trupp utspridd på klubbar i hela Europa med offensiven som adelsmärke. Trion Perisic/Rebic/Budimir kommer att åsamka britterna stora skador vilket ger en tvåa till dryga 15 procent som utgångstecken. Svängigt att vänta så gubbgardera med en ett-tvåa!

12. Österrike – Nordmakedonien 2

Nordmakedonien har en enorm skrällpotential. En snabbtitt på truppen producerar en rad namn från Serie A, La Liga och Bundesliga med kapten Goran Pandev, 38 år i juli, som mest kända namn. Inför EM har Lodjuren radat upp segrar och förtjänas att tas på allvar. Österrike har glömt att näta i de senaste sju halvlekarna, och trots att Das Team till övervägande del består av lirare från tyska Bundesliga har alpnationen haft svårt att imponera. Nordmakedonerna bortaslog Tyskland så sent som i mars, och i Rumänien kan den unga nationen piska andra tysktalande. Börja med tvåan.

13. Nederländerna – Ukraina 1

Ett hungrigare landslag än Holland får man leta efter sedan Europamästarna från 1988 missade VM för tre år sedan. Frank de Boer har påbörjat en föryngring i Nederländerna som alltmer börjat betala av sig. Ett sådant namn är Ryan Gravenberch som trots hård konkurrens i det formstarka Oranje nyligen gjorde sitt första mål i den orangea dressen. Mer lär komma under juni månad. Ukraina har spelat hemma i Europa kornbod nästan hela året där även enkelt motstånd många gånger gett de gulblå problem. Yarmolenko bär inte laget själv, och då blir det torsk i Amsterdam. Hård hemmaseger!

Spiken – Gefle

Gefle har ett intressant lag på pappret och siktar mot toppen av tabellen. Ett formsvagt Täby har inget att sätta emot på Gavlevallen. Given spiketta!

Skrällen – Finland

Danmark har allt på sin sida från publik till rutin, men är truppen så himla bra egentligen? Finland har trotsat oddsen förr, och mer tändvätska än arroganta danskar behöver inte Berguvarna. Skriv historia på Parken, Finland!

Systemen:

64 rader
1. Danmark – Finland x2
2. Belgien – Ryssland x2
3. Gefle – Täby 1
4. Hudiksvall – Dalkurd 2
5. Karlstad – Sollentuna 1
6. Örebro Syr. – Umeå 2
7. Assyriska IK – Lindome x2
8. Oskarshamn – Lund 1
9. Torns – Skövde x2
10. Åtvidaberg – Vänersborg 1
11. England – Kroatien 12
12. Österrike – Nordmak. x2
13. Nederländerna – Ukraina 1

864 rader
1. Danmark – Finland 1×2
2. Belgien – Ryssland 1×2
3. Gefle – Täby 1
4. Hudiksvall – Dalkurd 2
5. Karlstad – Sollentuna 1
6. Ö. Syrianska – Umeå FC 2
7. Assyriska IK – Lindome x2
8. Oskarshamn – Lund 1x
9. Torns IF – Skövde AIK x2
10. Åtvidaberg – Vänersborg 1x
11. England – Kroatien 12
12. Österrike – Nordmak. 1×2
13. Nederländerna – Ukraina 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Till Stryktipset!
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100