Stryktipset

Stryktipset Tips Idag | Lördag 6/3 – Analys & Systemförslag

Traditionsenliga Stryktipset förgyller första lördagen i mars. Inget av storlagen i Premier League finns med på kupongen, så här öppnar det upp sig för andra lag att få skina. I Championship backas ett par större favoriter upp men både ett och två drag till de större pengarna går att finna. Detta och mer därtill finner ni i analysen nedan i jakten på 13 friska rätt!

Spelstopp: 15:59

Till Stryktipset!
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

1. Aston Villa – Wolverhampton 2

Trots en gubbe mer på banan i merparten av andra halvlek lyckades Aston Villa inte spräcka nollan på ett mer eller mindre avsågat Sheffield United. En missräkning av det grövre slaget för Dean Smiths gäng och avsaknaden av en viss Grealish gör sig än mer påmind. Enligt rapporterna närmar sig spel med stormsteg, men även om den snitsige ytterspringaren är tillbaka lär viss ringrostighet uppvisas. Wolves hade inte mycket att säga till om borta mot City (4-1) när de ljusblå väl satte gasen i botten i andra halvlek, men dessförinnan hade Vargarna bara torskat en av de sex senaste och är svårslagna för dagen. Ett Villa som såg energilösa ut mot Sheffield sållas snabbt bort.

2. Brighton – Leicester 1

På ämnet energilösa lag passar Leicester in väl. Efter uttåget i Europa har de blå gått på pumpen mot Arsenal och inte heller Burnley lyckades besegras på Turf Moor. Skadelistan äro fortsatt diger där viktiga kuggar som Maddison, Barnes och Praet fortsatt finns uppsatta. Brightons två senaste fighter har varit minst sagt spektakulära. Trots fullkomlig dominans mot både Fulham samt West Brom har noll(!) poäng inbringats där dubbla straffmissar och mål bortdömda av det bespottade VAR-systemet varit emot Måsarna från kusten. Detta till trots ligger trean i luften och med lite medstuds så är segerchanserna stora här. 1X kommer vi långt på.

3. Sheffield United – Southampton 2

Som en blixt från klar himmel befann sig Sheffield United i vinnarspåret igen. Triumfen hemma på Bramall Lane såg inte många komma på förhand. Det röda kortet på Phil Jagielka tidigt i andra halvlek höll på att ställa till det, men en heroisk insats bar frukt till slut. Med den rutinerade backen avskriven från spel lär det återigen bli svettigt när Southampton kommer på besök. Gästerna har minst sagt bjudit på toppar och rejält djupa dalar under säsongen, men här ges Helgonen chans att tillfälligt ta en avstickare från bottenstriden. Truppen är bättre än senaste tidens resultat visar och även värdet bjuder in till utgång från höger!

4. Bristol City – QPR 2

Sedan Charlie Austins intåg i anfallet hos QPR har Londonklubben varit ett av Championships bästa lag. På sina åtta första matcher i klubben var den rutinerade strikern starkt bidragande till lagets sex segrar, innan dubbla förluster mot Birmingham och nu senast Barnsley noterades. Chans att hoppa upp på hästen igen när resan går till Asthon Gate Stadium där Bristol väntar. Värdarna har i ärlighetens namn överpresterat rejält sett till de spelmässiga insatserna i år, men på något vänster lyckas The Robins plockar treor både här och där. Gästerna bär favoritskapet vilket inte speglas på procenten. Börja från höger.

5. Coventry – Derby X

Näst ut hittas ett svårsiat möte på St Andrew’s där Coventry står för gästfriheten. Varken de himmelsblå eller Derby kan skryta med någon imponerande formtopp, men i egenskap av hemmaplan är värdarna små favoriter. Dessutom kan matchtruppen kryddas av Matthew Godden igen, den 29-årige anfallaren har saknats en längre tid men närmar sig spel. Derby finns alltjämt nere i bottenregionen och har på resande fot sett sig besegrade av Watford och Cardiff. En pinne här hade varit viktig för båda klubbarna, så att tempot går ner vid likaläge en bit in i andra hade knappast varit förvånande. Spik-kryss kan vara något för den våghalsige, annars gör sig ettan gott som sällskap.

6. Millwall – Blackburn 1

Blackburn har varit svåra att förstå sig på i årets Championship. Trots en lovande inledning på säsongen, där Rovers nosade på playoff-platserna, och en glödhet Adam Armstrong har allt stagnerat. Inte ett segerjubel har hörts sedan slutet av januari och förlusterna har radats upp på löpande band. Någon enkel uppgift blir det heller inte på The Den. Formstarka Millwall har sällan behövt torka tårarna senaste tiden och en urstark vändning mot Preston sist visar att moralen är hög. Det blir svårt att blunda för ettan här, men värdesökarna får även med något till höger.

7. Reading – Sheffield Wednesday 1

Det ser inte alltid vackert eller övertygande ut när The Royals spelar boll. Likväl plockas treor titt som tätt, mycket tack vare portugisen Lucas Joao. Den 27-årige strikern har gått mållös de senaste matcherna, men har under säsongen spottat in 17 mål och är den främst bidragande orsaken till Readings placering i toppen. När nedflyttningshotade Ugglor väntar hemma på Madejski Stadium råder slagläge och nya friska poäng i jakten på Premier League hägrar. Sheffield Wednesday tycks ha gått rakt ner i förlorarträsket med sina fem raka nederlag och nu äro goda råd dyra om Darren Moore ska lyckas hålla laget kvar. Någon hjälp får han troligtvis inte här. Ettan står stabilt på egna ben.

8. Swansea – Middlesbrough 2

Borta i Wales väntar ett högintressant möte på Liberty Stadium mellan Swansea och Middlesbrough. Svanarna har blandat och gett på senare tid där förluster mot Hudds och Bristol City sticker ut i negativ bemärkelse. Visst är firma Ayew/Lowe en av seriens vassaste anfallspar, men ojämnheten som visat sig behöver finnas med i åtanke. Faktum är att dagens motståndare finns hack i häl på de åtråvärda slutspelsplatserna och har nu dubbla segrar i följd på resande fot. Inget ovanligt fenomen att Swansea streckas hårt på hemmaplan. Mellan två lag som sällan kryssar bjuder gaffeln (1-2) därmed in till en fin lösning i hopp om att få in den lågt betrodde tvåan.

9. Norwich – Luton 1

I de östra delarna av England hittar vi kupongens största favorit sett till oddsmarknaden. Norwich toppar, den i övrigt jämna, tabellen klart och får bära ett tungt favoritskap hemma mot Luton denna eftermiddag. På Carrow Road har kanariefåglarna flugit starkt där vingarna inte har klippts på 15(!) raka matcher. Det är knappast svårt att förstå varför Pukki och gänget målas upp som troliga segrare. Nog ska det flikas in att Luton inte är ett oävet lag, men truppen har inte samma bredd och spets som värdarna. Poäng ska gästerna från Londons utkanter vara nöjda med, men det utfallet är inte särskilt troligt. Bomb-etta!

10. Stoke – Wycombe 1

Wycombe har inte haft det lätt i sin debutsäsong i den engelska andradivisionen. Sist i tabellen med klar marginal och seger mot Stoke är ett måste om skeppet inte ska segla iväg allt för långt. Jumbogänget från High Wycombe anländer till Stoke-on-Trent med dubbla förluster i ryggen där både Norwich och Watford varit för svåra. Stoke har gått trögt den senaste tiden, tre raka nederlag samt en skadelista som blir längre för varje omgång. Men visst håller den gamla PL-klubben en högre nivå än gästerna och vinner troligtvis. Då Wycombe inte har något att förlora här kan dock gaffeln (1-2) vara ett roligt drag om plånkan tillåter!

11. Brentford – Rotherham 1

Brentford hade ett gyllene läge att knapra in på Norwich i förra omgången, men efter ett tidigt underläge kunde The Bees aldrig hota på allvar. Tabelltvåorna kan åtminstone glädjas i att målsprutan Ivan Toney börjat starta matcher igen efter sin skada och han lär få sina chanser mot svaga Rotherham. “Ponne” må saknas i backlinjen, men i just den här matchen lär allt fokus hamna på det offensiva spelet och där finns tillräckligt med kraft för att såra. Gästerna från Yorkshire slåss för överlevnad men motivation räcker inte till här. Klass segrar och ettan är odiskutabel.

12. Barnsley – Birmingham X

Vad som hänt Barnsley den senaste tiden kan de nog knappt själva svara på. De rödvita stormar fram i ligan där vinsten borta mot QPR var lagets sjätte raka trepoängare och med det en realistisk chans att nypa en av playoff-platserna. Nu väntar luriga Birmingham hemma på Oakwell där många säkerligen kommer titta på senaste matcher och spika ettan. Men besökarna är bättre än vad tabellen visar och Blånäsorna besitter kvalitéspelare i laget som Halilovic och vasse Scott Hogan i fören. Ett lag med den form som värdarna visar är dock svåra att gå emot. Helst ska alla tecken ges plats.

13. Preston – Bournemouth 2

Avrundar kupongen gör vi i Lancashire där ett formsvagt Preston, som inte lyckades hålla ledningen borta mot Millwall, nu tar sig an gästande Bournemouth. Körsbären, som bortalaget även kallas, har under Jonathan Woodgates ledning plockat två raka segrar mot kvalificerat motstånd så favoritskapet ligger med all rätt hos de rödsvarta på Deepdale. Värdarna sliter med skador och då blir det tufft att springa på PL-jagande gäster. Plita ned tvåan i första hand och luta er tillbaka!

Spiken – Norwich City

Kanariefåglarna flyger högt och sex raka segrar lär bli en sjunde när Luton dammats av. Firma Buendía/Pukki gör livet surt för The Hatters och spiken hittar vi på Carrow Road. Go, Norwich!

Skrällen – Wycombe

Inget att förlora för Wycombe som kan gå ut med axlarna ner i mötet mot Stoke. Att möta ett lag som förlorat tre raka matcher är knappast någon nackdel. Pass opp för Akinfenwas gäng!

Systemen i textform

64 rader
1. Aston Villa – Wolves 2
2. Brighton – Leicester 1x
3. Sheffield U – Southamp. 2
4. Bristol City – QPR 2
5. Coventry – Derby 1x
6. Millwall – Blackburn 1x
7. Reading – Sheffield W 1
8. Swansea – Mboro 12
9. Norwich – Luton 1
10. Stoke – Wycombe 12
11. Brentford – Rotherham 1
12. Barnsley – Birmingham 1x
13. Preston – Bournemouth 2

864 rader
1. Aston Villa – Wolves x2
2. Brighton – Leicester 1x
3. Sheffield U – Southamp. 2
4. Bristol City – QPR x2
5. Coventry – Derby 1x
6. Millwall – Blackburn 1×2
7. Reading – Sheffield W 1
8. Swansea – Mboro 1×2
9. Norwich – Luton 1
10. Stoke – Wycombe 12
11. Brentford – Rotherham 1
12. Barnsley – Birmingham 1×2
13. Preston – Bournemouth 2

Till Stryktipset!
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100