Topptipset Tips idag

Topptipset Fredag 15/1 – Tips, Analys & Förslag

Annons:

Fredagens Topptips ser onekligen spännande ut på förhand. Derbyt i Rom samt rivalmötet i Porto är två matcher som sticker ut lite extra och utöver Italien och Portugal ska även Tyskland, Frankrike och Belgien besökas i jakten på åtta rätt. Här får ni analysen!

 

Spelstopp: 18:59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Lazio – Roma 2

Vi inleder med stadsderbyt i Rom där Roma går in som rättmätiga favoriter. Fonsecas manskap har verkligen imponerat den här säsongen och flera spelare som dömdes ut inför starten har visat att de fortfarande håller hög nivå i sitt spel. Lazio har varit mer av en besvikelse så här långt och Örnarna går faktiskt in i derbyt med en tabellplacering utanför Europaplatserna. Chans finns såklart fortfarande att klättra i tabellen, men de värsta rivalerna får ändå utgångstecknet. Tvåan följs av ettan först på större system.

2. Union Berlin – Bayer Leverkusen 2

Efter den bittra förlusten i början av året lyckades Bayer Leverkusen få retroaktiv revansch mot Eintracht Frankfurt när de drabbade samman i veckans cupmatch. Moussa Diaby stänkte då in två baljor och den pilsnabba yttern visade varför han spås bli nästa storförsäljning från Kusarna. Tuff fajt väntar nu mot union Berlin, men det är inget snack om att det är gästerna som går in som favoriter i det här mötet. Huvudstadslaget har med det sagt imponerat och deras femteplats är absolut inte orättvis, men här får de slå ur underläge. X2 torde räcka.

3. Montpellier – Monaco 2

Vidare ner till Frankrike där Montpellier går igenom en sämre period. Värdarna är segerlösa i sina fem senaste matcher och det har också inneburit ett ras i tabellen. Ett lag som däremot går åt motsatt riktning vad gäller form är Monaco. De rödvita har plockat tio poäng av de senaste tolv möjliga och framåt fortsätter Ben Yedder och Volland att göra livet surt för motståndarförsvaren. Duon kan mycket väl bli tungan på vågen även här och tvåan är en fin spik att luta sig mot.

4. Porto – Benfica 1

Vi lämnar Frankrike lika fort igen och tar istället sikte på Portugal där samtliga tre topplag ska synas. Något överraskande befinner sig Sporting Lissabon i serieledning och här ska alltså tvåan Porto ta sig an trean Benfica på Dragao. Drakarna befinner sig i ett ruskigt stim för stunden med 14 segrar och två oavgjorda på de 16 senaste tävlingsmatcherna och fortsätter de på inslagen väg dröjer det inte länge innan Sporting får rejäl konkurrens i toppen. Benfica är såklart inget ängagäng, men Örnarna har haft stora problem med Porto i modern nutid. Vinner gör inte gästerna. X2.

5. Sporting – Rio Ave X

Så till serieledarna Sporting Lissabon där svenska folket stirrar sig alldeles för blinda på tabellen. Den gamla Benfica-profilen Rúben Amorim och hans manskap förtjänar oändligt med beröm för vad de hittills åstadkommit, men här blir de grönvita övervärderade. Rio Ave kan oerhört mycket i sina bästa stunder vilket inte minst syntes i kvalet till Europa League där gästerna tog ett lag som Milan hela vägen till straffar. Det var en insats som skvallrar om kunnandet hos Vilacondenses och här måste hela spannet kopplas på direkt.

6. AS Eupen – Anderlecht X

På tal om övervärdering kommer vi till en sådan när vi landar in i Belgien. Anderlecht är mil ifrån fornstora dagar och även om gästerna finns med i toppen av Jupiler League lär det dröja ett bra tag innan den gamla storklubben är med och utmanar om ligatiteln på allvar. Vincent Kompanys mannar trivs heller inte nämnvärt utanför hemtrakterna där det så här långt bara blivit två segrar. AS Eupen ska ses med betydligt större skrällchans än vad som blir fallet och helgardering är gjuten på Kehrweg Stadium.

7. Chievo – Virtus Entella 1

Tillbaka till Italien där Serie B tar oss hela vägen in i mål med två drabbningar. Först ut är mötet på Bentegodi där Chievo tar emot Virtus Entella. De flygande åsnorna, som värdarna kallas, suktar efter Serie A men då är det dags att börja vinna matcher. Tre torsk hittills är förvisso ingen ko på isen, men då endast sex av 15 slutat med vinst skulle ett par triumfer till behövas för att på allvar göra anspråk på åtminstone en playoffplats. Bra chans här då Virtus Entella inte håller någon vidare nivå. Gästerna är i botten för att stanna och det är inte i Verona de ska förnya kontraktet. Ettan lämnas på egna ben.

8. Vicenza – Frosinone 2

Vicenza är färskingar i Serie B och hittills har nykomlingarna presterat över förväntan. Inför helgen skiljer fyra poäng ned till det negativa kvalstrecket, men även om det är bra jobbat lär det inte bli någon våldsam skillnad efter 90 minuter mot Frosinone. Besökarna är så här långt bland de bästa i klassen vad gäller spel på resande fot och här ska mycket till för att Frossarna inte ska befästa sin playoffplats till Serie A. X2 är ett starkt lås.

 

Spiken! – AS Monaco

Monaco har verkligen visat framfötterna mot slutet och i anfallsduon Ben Yedder/Volland besitter furstendömet enorm klass. Den visar sig även här.

Skrällen! – AS Eupen

Anderlecht är långt ifrån sina glansdagar men tycks gå svenska folket förbi. Eupen har kapacitet för att skrälla och vänstersidan är därmed vital.

Systemen i textform:

36 rader

1. Lazio – Roma 2
2. U.Berlin – Leverkusen x2
3. Montpellier – Monaco 2
4. Porto – Benfica 1
5. Sporting – Rio Ave 1×2
6. Eupen – Anderlecht 1×2
7. Chievo – Virtus Entella 1
8. Vicenza – Frosinone x2

144 rader

1. Lazio – Roma 12
2. U.Berlin – Leverkusen x2
3. Montpellier – Monaco 2
4. Porto – Benfica 1x
5. Sporting – Rio Ave 1×2
6. Eupen – Anderlecht 1×2
7. Chievo – Virtus Entella 1
8. Vicenza – Frosinone x2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100