Topptipset Tips idag

Topptipset Fredag 22/1 – Tips, Analys & Förslag

Annons:

Helgen närmar sig med stormsteg och fredagens Topptips ser spännande ut på förhand. Visst ska Paris Saint-Germain ses med toppchans mot Montpellier, men å andra sidan finns fina skrällbud i såväl Mönchengladbach som Valladolid. Hur åtta rätt ska navigeras fram följer i nedanstående analys!

 

 

Spelstopp: 19:59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Stoke – Watford 2

Vi inleder i England där Stoke tar emot Watford på bet365 Stadium. De sistnämnda har fått en skjuts i rätt riktning sedan Xisco tagit över som tränare och sett till kapaciteten i truppen är det inget snack om att The Hornets ska slåss om en direktplats till Premier League. Stokes trupp är det heller inget större fel på, men The Potters har förtvivlat svårt med kontinuiteten. En seger på de elva senaste tävlingsmatcherna vittnar om den saken och här kan ettan gott lämnas utanför.

2. Mönchengladbach – Dortmund X

Borussia Mönchengladbach har verkligen visat framfötterna under 2021. Ligaspelet var sådär innan nyår, men med tio inspelade poäng av de senaste tolv möjliga är Wendt och company med och krigar i toppen igen. För drygt två veckor sedan var Bayern München här och torskade, något som gör det svårt att köpa tvåans hårda streckning. Dortmund besitter förvisso hög kapacitet, men allt som oftast tenderar den tröga backlinjen ha svårt att hänga med. Gästernas bakre led riskerar att blottas även här. Alla tecken.

3. PSG – Montpellier 1

Kupongen blir en 7-rätters när vi landar in i den franska huvudstaden. PSG är i toppen för att stanna och då truppläget är bättre än på mycket länge är det svårt att se något lag göra upp med Pochettinos manskap hela vägen in på våren. Neymar och Mbappé är alldeles för bra för den här ligan och den duon blir troligtvis tungan på vågen även mot Montpellier. Gästerna är i sin tur inne i en formsvacka och då är det aldrig roligt att komma till Parc des Princes. Banketta.

4. Levante – Valladolid X

Levante har ryckt upp sig mot slutet där bland annat fyra raka hemmasegrar har tagit värdarna upp på säker mark i La Liga. Den positiva formkurvan innebär dock också att streckningen blir överdrivet vänstervriden när Valladolid kommer på besök. I grunden är gästerna ett jämbördigt lag med Valenciaklubben och det bör absolut påpekas att de lilavita är svåra att få hål på. Den som känner sig modig kan blicka mot spikkrysset, vid gardering lockar den lågt streckade tvåan.

5. Benevento – Torino 2

Målglatt möte att vänta på stöveln mellan två offensivt riktade lag. Torino kommer förvisso från tre raka tävlingsmatcher utan nätrassel, men med lirare som Belotti, Verdi och Linetty i truppen ska Tjurarna kunna vända på den trenden förr snarare än senare. God målchans för gästerna finns mot ett givmilt Benevento, men några gratispoäng kan de inte räkna med. Inzaghis mannar har visat att de hör hemma i Serie A och även om tvåan inleder bör ettan plockas med illa kvickt på större system.

6. Willem II – Zwolle 2

Över till Nederländerna där Eredivisie slår upp portarna för ett bottenmöte. Willem II är långt ifrån lika starka som när Alexander Isak var här och härjade och nuförtiden slåss värdarna i botten av finrummet. Två segrar på 17 försök förklarar varför läget är som det är. Zwolle är inte heller mycket för världen, särskilt inte på resande fot, men här ska gästerna ses med större chans än vad strecken gör gällande. Känslan är att det här kan gå lite hur som helst och då är värdetvåan definitivt ett motiverat singelstreck.

7. Albacete – Real Zaragoza 2

Anrika Real Zaragoza har skärpt till sig mot slutet. Gästerna är för bra för att kriga i Segunda Divisións nedre regioner och med sju poäng av de senaste nio möjliga har det absoluta bottenträsket lämnats. Enkelt blir det inte borta mot jumbon Albacete, men fortsätter gästerna på inslagen väg ska de ses med god chans till poäng. Albacete kommer att spendera säsongen med strid om nytt kontrakt och här får de nöja sig om de löser en pinne.

8. Virtus Entella – Pisa X

Tillbaka till stöveln där vi avrundar med en på förhand oviss batalj i Ligurien. Serie B står på menyn och ska Virtus Entella tillhöra andraligan även nästa säsong krävs rejäl uppryckning. Tre triumfer på 18 försök är undermåligt men med det sagt finns bra chans till bättring redan här. Pisa är överlag ett svårslaget herrskap som dock har uppenbara problem utanför tornet. Besökarna kommer å sin sida se chans till förbättrat resande här och då ovisst bara är förnamnet bör samtliga tecken finnas med redan från start.

 

Spiken! – PSG

Truppläget ser allt bättre ut hos PSG och med Neymar och Mbappé i de främre leden kommer Montpellier att få det hett om öronen. Given etta.

Skrällen! – Mönchengladbach

Dortmund övervärderas grovt och på sin hemmabana ska Mönchengladbach kunna stå emot de gulsvarta mer än väl. Här fick bland andra Bayern München smörj för drygt två veckor sedan.

Systemen i textform:

36 rader

1. Stoke – Watford x2
2. M-gladb. – Dortmund 1×2
3. PSG – Montpellier 1
4. Levante – Valladolid x
5. Benevento – Torino 2
6. Willem II – Zwolle 2
7. Albacete – Zaragoza x2
8. Virtus Entella – Pisa 1×2

144 rader

1. Stoke – Watford x2
2. M-gladb. – Dortmund 1×2
3. PSG – Montpellier 1
4. Levante – Valladolid x2
5. Benevento – Torino 12
6. Willem II – Zwolle 2
7. Albacete – Zaragoza x2
8. Virtus Entella – Pisa 1×2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100