Topptipset Tips idag

Topptipset Fredag 5/2 – Tips, Analys & Förslag

Annons:

Innan helgen drar igång ska vi ut på en liten europeisk vandring under fredagens Topptips. Fem länder står för underhållningen och mer preciserat ska vi avhandla sju olika ligor. Fajten i Florens mellan Fiorentina och Inter får sägas vara kupongens höjdpunkt även om toppmötet i Wales heller inte går av för hackor. Nu kör vi!

 

 

Spelstopp: 20:44

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Fiorentina – Inter X

Vi inleder i liljornas stad på stöveln där Fiorentina får celebert besök under fredagsaftonen. Inter gästar kärleksnästet och Nerazzurri är mitt uppe i brinnande Scudetto-jakt. Conte och hans adepter åkte dock ur Coppa Italia mot Juventus och på resande fot har gästerna inte alls kommit upp i nivå mot slutet. Trots det får tvåan enormt förtroende av tipparna. Fiorentina må stå noterade för en medioker säsong hittills, men med spelare som Ribéry, Vlahovic och Bonaventura ska Viola kunna stå upp bra ändå. Alla tecken är att föredra i hopp om att Inters svaga bortafacit håller i sig.

2. Swansea – Norwich 2

Det vankas seriefinal i The Championship när vi vänder blickarna mot Wales. Tabelltrean Swansea går upp på tillfällig andraplats vid seger mot Norwich. Värvningen av Hourihane har givit avlastning till Lowe och Ayew på topp, men frågan är om det räcker till mot The Championships överlägset bredaste trupp? Norwich kommer från två raka 0-0-matcher mot Middlesbrough och Millwall men ska ändå ses med favoritskapet i kraft av den ruskigt starka offensiven. Pukki och company grejar minst en pinne i Wales. Strecka från höger.

3. Alavés – Valladolid X

Jämn batalj att vänta i Spanien mellan två formsvaga aktörer. Alavés har inte vunnit någon av de sex senaste i ligan och baskerna är därmed indragna i bottenstriden på allvar. Värdarna fick dock med sig 0-0 senast mot Getafe men med det sagt bör fokus återigen läggas på den trubbiga defensiven när Valladolid kommer på besök. Gästerna är inga offensiva virvelvindar men då de inte heller vunnit på ett tag skulle det inte förvåna om de lilavita siktar på att slå vakt om poängen de kom hit med. Det luktar spikkryss i Baskien.

4. Mouscron – Kortrijk 2

Precis som i Spanien står bottenstrid även på menyn i Belgien. Mouscron ligger mest pyrt till av fredagens aktörer då endast fyra poäng skiljer ner till Cercle Brügge på återkvalsplats, men tack vare en stark januari-månad är det inget större fel på formen. Den riskerar dock att svänga över i negativ riktning då Kortrijk står på andra sidan. Gästerna vann det vändande mötet klart i september och lär få en passande matchbild här då det är Mouscron som måste attackera. X2 blir valet.

5. Boavista – Gil Vicente 1

Till Portugal far vi härnäst och, tro det eller ej, även här är det bottenstrid som gäller inledningsvis. Gil Vicente är klappkassa för stunden då gästerna reser till Porto med endast en inspelad poäng av de senaste 18 möjliga. Varför Gilistas befinner sig under giljotinen blir således inte svårt att förstå och här ska de inte hoppas på för mycket. Boavista tog en livsviktig seger senast mot Portimonense och kommer därmed med boostat självförtroende till den här kampen. Det räcker till minst en pinne mot ett av seriens sämsta bortalag. Ettan först, krysset sedan.

6. Pacos de Ferreira – Tondela 1

Kupongens klaraste singelstreck hittas på Estádio da Mata Real i norra Portugal. Pacos de Ferreira står för en kanonsäsong hittills och stor del i succén har spelet på eget gräs varit. 5-1-1 på sju fajter är i klass med vad topplagen presterar och här kommer gästande Tondela att få en svettig afton framför sig. Auriverdes har så här långt knipit en poäng på bortagräs och den usla raden kommer inte att förändras här, särskilt inte då CDT dras med avbräck i defensiven. Given etta trots överstreckning.

7. Lecce – Ascoli 1

Tillbaka till Italien men den här gången är det Serie B som gäller. Lecce befinner sig efter 20 omgångar på playoffplats till finrummet och med endast tre förluster så här långt ser Cristian Ledesmas gamla lag ut att gå en ljus vår till mötes. Kryssar gör dock värdarna ofta och när ettan rusar upp mot 70 procent blir det trots allt läge att dra öronen åt sig. Ascoli krigar för överlevnad i botten av tabellen och har faktiskt visat god form den senaste tiden med blott en torsk sett till de sex senaste. Låt krysset sällskapa ettan då det rensar fint.

8. Albacete – Mallorca X

Återbesök ska även göras i Spanien då Albacetes dust med Mallorca stänger butiken. Tack vare 13 poäng av de senaste 15 möjliga har Alba kravlat sig över nedflyttningsstrecket och med den raden i ryggen kommer värdarna inte att känna rädsla inför mötet med serieledarna. Mallorca har tillsammans med Espanyol och Almería stuckit iväg i toppen av Segunda División, men gästerna kan för den sakens skull inte räkna med något gratis här. Tvåan lär streckas hårt och då blir det lockande att rulla heltäckningsmattan redan på mindre system.

 

Spiken! – Pacos de Ferreira

Tondelas usla resande gör att de max kan hoppas på en placering i mittenskiktet och mot ett notoriskt hemmastarkt Pacos de Ferreira har gästerna inte mycket att hämta. Ettan är tämligen given trots överstreckningen.

Skrällen! – Fiorentina

Milanolagen befinner sig i toppen av Serie A men för att Inter ska stanna kvar i Scudetto-kampen behöver de förbättra spelet utanför modehuvudstaden. Mot ett högkapabelt Fiorentina går ligger den grovt övervärderade tvåan i farozonen.

Systemen i textform:

36 rader

1. Fiorentina – Inter 1×2
2. Swansea – Norwich 2
3. Alavés – Valladolid x
4. Mouscron – Kortrijk x2
5. Boavista – Gil Vicente 1
6. P.Ferreira – Tondela 1
7. Lecce – Ascoli 1x
8. Albacete – Mallorca 1×2

144 rader

1. Fiorentina – Inter 1×2
2. Swansea – Norwich x2
3. Alavés – Valladolid x
4. Mouscron – Kortrijk x2
5. Boavista – Gil Vicente 1x
6. P.Ferreira – Tondela 1
7. Lecce – Ascoli 1x
8. Albacete – Mallorca 1×2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100