Topptipset Tips idag

Topptipset Fredag 8/1 – Tips, Analys & Förslag

Annons:

Fredagens Topptips ser onekligen spännande ut på förhand. FA-cupen drar igång äventyret med två högkaratiga fajter och därefter följer ligastrider från Tyskland, Spanien, England och Portugal där framför allt mötet mellan Mönchengladbach och Bayern München blir något extra. Med 250 000 kronor extra i potten siktar vi givetvis högt!

 

 

 

 

 

 

 

Spelstopp: 19:59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Aston Villa – Liverpool 2

Det rinner nog ett antal kalla kårar längs Liverpool-spelarnas ryggrader när bussen rullar in i Birmingham. Senast de regerande ligamästarna var på Villa Park torskade de med hela 2-7 och nu är det revansch som gäller i FA-cupmötet mot samma motståndare. Dean Smith har kört runt på samma elva ett bra tag och då rotation är att vänta hos Lejonen, så även hos gästerna, är detta Liverpools match att förlora. Det gör de dock inte. Tvåan singlas med gott samvete.

2. Wolverhampton – Crystal Palace X

Vi håller oss kvar i FA-cupen och sånär också i Birmingham, men istället vänds blickarna cirka tre mil västerut där Wolverhampton tar emot Crystal Palace. De båda aktörerna upplever en sämre period i ligaspelet där Vargarna framför allt lider av att Raúl Jiménez går skadad. Utan mexikanen saknas tyngd i anfallsspelet och här går det inte att köpa ettans hårda streckning rakt av. Roy Hodgson och hans Palace ger normalt bort väldigt lite och kan huvudstadslaget bara få ihop defensiven ska de ses med större skrällchans än vad strecken gör gällande. Måla brett på Molineux.

3. Mönchengladbach – Bayern München 2

Bundesliga bidrar med en dust på kupongen och det är inte vilket möte som helst. Borussia Mönchengladbach välkomnar Bayern München till Borussia-Park och det här får sägas vara bongens smällkaramell. Hansi Flicks adepter låg pyrt på det mot beskedliga Mainz senast, men efter en urstark andra halvlek kunde till slut Bayern promenera hem med samtliga poäng. Lika enkelt kommer det inte att bli under fredagen. Värdarna har rejäl spets i bland andra Pléa och Embolo och den duon kan vålla gästerna enorma problem. Känslan är att vi kommer att få se en vinnare och då är det 1-2 som gäller.

4. Celta Vigo – Villarreal 2

Eduardo Coudet har lyft Celta Vigo flera snäpp sedan hans intåg som tränare, men när Villarreal kommer på besök får argentinaren klara sig utan flera viktiga spelare. Mot Real Madrid gick både Iago Aspas och Nolito sönder och dessutom såg Tapia till så att han missar kampen mot Den gula ubåten. Trion är kanske Celtas allra viktigaste spelare och utan dem blir det givetvis svårt att tas med ett gäng av Villarreals kaliber. Unai Emery förfogar över en väloljad maskin med spetsspelare i form av Moreno och Parejo. Bli inte förvånade om någon ur den duon avgör här. X2 är ett lås.

5. Real Zaragoza – Logronés 1

Hösten gick inte alls i Real Zaragozas favör. Värdarna är alldeles för bra för att behöva strida under giljotinen i Segunda División, men nu verkar det trots allt som att formen är på väg åt rätt håll igen. Fyra poäng av totalt sex möjliga mot Lugo och Cartagena vittnar om den saken och här ska Zaragoza kunna lösa åtminstone en poäng till. Logronés är högst beskedliga på bortagräs och skulle gästerna lyckas få med sig en pinne härifrån är det nästan att anse som en seger. Strecka från vänster.

6. Charlton – Accrington Stanley 1

Från Segunda i Spanien till League One i England. Klassiska The Valley bjuder in till toppmöte då värdföreningen Charlton går i klinch med Accrington Stanley under fredagen. Lee Bowyers mannar trillade ur The Championship i fjol men då truppen alltjämt är stark ska The Addicks ses med god möjlighet att kunna sejouren i tredjedivisionen till en ettårig sådan. Accrington har gjort det bra med deras mått mätt hittills, men gästerna har problem när de lämnar hemtrakterna. Ettan först, krysset sedan.

7. Rio Ave – Portimonense 1

Om föregående säsong var en braksuccé för Rio Ave är den nuvarande raka motsatsen. Dubbelspelandet med kvalet till Europa League slet hårt på truppen inledningsvis och nu gäller det för Vilacondenses att börja vinna matcher för att lämna bottenträsket. God chans till seger ges här då bortasvaga Portimonense kommer på besök. Gästerna är ett lag som till skillnad från Rio Ave hör hemma i botten och med fem av sex möjliga nederlag på främmande gräs blir det här ytterligare en övermäktig uppgift för gänget från Portimao. Etta.

8. Famalicao – Porto X

Porto har bestämt sig för att ta upp jakten på serieledande Sporting Lissabon. Tack vare sex raka triumfer i ligaspelet är nu Drakarna bara fyra poäng bakom de grönvita, men med det sagt väntar en tuff uppgift under fredagsaftonen. Famalicao har tappat en del spetsspelare jämfört med fjolåret men visar trots det styrka på eget gräs. Gästerna torskade motsvarande möte under föregående säsong och när tvåan sticker iväg alldeles för långt målas det brett och jobbas in en favorit i repris!

 

Spiken! – Liverpool

Rotation är att vänta hos båda lagen på Villa Park och då är det Liverpool som ska hållas som favoriter trots brakförlusten här i ligan. Klopps mannar tar revansch under fredagen!

Skrällen! – Famalicao

Porto har verkligen växlat upp mot slutet men Drakarna tenderar också att blanda och ge utanför hemtrakterna. Det hoppas Famalicao kunna utnyttja och när vänstersidan rensar magiskt är det dumt att blunda för den.

Systemen i textform:

36 rader

1. Aston Villa – Liverpool 2
2. Wolves – Crystal P 1×2
3. M-gladb. – B.München 12
4. Celta Vigo – Villarreal x2
5. Zaragoza – Logronés 1
6. Charlton – Accrington 1
7. Rio Ave – Portimonense 1
8. Famalicao – Porto 1×2

144 rader

1. Aston Villa – Liverpool 2
2. Wolves – Crystal P 1×2
3. M-gladb. – B.München 12
4. Celta Vigo – Villarreal x2
5. Zaragoza – Logronés 1x
6. Charlton – Accrington 1x
7. Rio Ave – Portimonense 1
8. Famalicao – Porto 1×2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100