Topptipset Måndag 11/1 – Tips, Analys & Förslag

Simon Pålsson Publicerat: 11 January 2021

Annons:

Genom att hoppa runt i sju olika länder på vår vackra kontinent närmar vi oss den fullpottare som förgyller årets mörkaste månad. Liguriens två städer gör upp om vem som är regionbäst, ett franskt målmonster letar nya offer och ett möte från 1996 får en repris. Lemmeltåget mot alla rätt får inte missas!

 

 

 

 

 

 

 

Spelstopp: 20:29

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Huesca – Real Betis 1

Aragonien sparkar igång raden med dess kanske jämnaste strid. Längst nere i botten återfinns Huesca, men avståndet till säkrare mark är inte enormt. El Alcoraz är en liten styrka för Los Oscences vars enda garanterade avbräck är högerbacken Pablo Maffeo. Krysset som hemmalag i derbyt mot Sevilla är givetvis en seger för lillebror Betis, men om Los Béticos ska klättra högre än mittenplaceringen måste två saker till; manfallet med Guido Rodríguez (avstängning) och Alex Moreno, Joaquín och Martin Montoya (corona) måste helt eller delvis lösas. Punkt två är att man inte kan förlora två av tre bortakamper. Därför tar vi ställning för en trolig etta!

2. Spezia – Sampdoria 1

Spezia är regionens näst största stad som nu tar sig an Sampdoria från regionhuvudstaden Genua i det första tävlingsmötet någonsin mellan klubbarna. Värdarna har briljerat mest på bortaplan, och i onsdags flög Örnarna hem med alla poäng efter en ruskig vändning i Neapel, detta trots flera borta för skador och virus. Nu saknas mittbacken Ardian Ismajli, men med hög moral går det mesta. Sampdoria kunde via de forna Interspelarna Keita och Candreva få de blåsvarta på fall i vad som får betecknas vara säsongens prestation. Ett baklängesmål kom dock och på bortaplan ser det än värre ut – 18 raka utan nolla för Doria. Sämre resultat i derbyn under hösten betyder att vi gubbgarderar (ett-tvåa) på Alberto Picco.

3. Stockport – West Ham 1

Från kontinenten tar vi oss till de brittiska öarna med start i FA-cupen. 1996 ställdes Stockport mot West Ham i Ligacupen, och gick då vidare via omspel. Idag är värdarna ett topplag i femtedivisionen och har flera lirare som håller för spel längre upp. John Rooney (bror till Wayne) snittar över 0,5 strut per match och är tillsammans med försvararen Ashley Palmer tillbaka efter avstängning. David Moyes upplever just nu en period av bättre resultat med sitt Hammers, men truppen har tunnats ut. Sébastien Haller har flyttat till Amsterdam vilket reducerar alternativen framåt. Tio procents streckning i skrälltäta FA-cupen är taget. Fyll givetvis på med resten.

4. Celtic – Hibernian 1

Norröver tar Celtic nya tag efter en svidande förlust i Old Firm. Faktum är att The Celts tagit minst ett poäng mot samtliga lag i Premier League förutom Glasgowrivalen. Att mittförsvaret formeras av landslagsbackarna Shane Duffy (Irland) och Kristoffer Ajer (Norge) till följd av Nir Brittons röda kort i derbyt är en parentes i sammanhanget. Måltorka och baklängesmål trillar in i en allt stridare ström för Hibernian. Keepern Dillon Barnes som hoppade in istället för skadade Ofir Marciano är tillbaka i Brighton efter att låneavtalet gått ut, att tvingas ställa dit Matt Macey eller Kevin Dabrowski är ingen drömsits. Banketta alla dagar i veckan.

5. Standard Liège – Waasland-Beveren 2

Vad har hänt med Standard Liège? De tiofaldiga belgiska ligamästarna har kammat hem hem fyra poäng på de senaste åtta ligafajterna, noll sedan Lucia. Maxime Lestienne håller måttet med mål och assist, men var de andra offensiva spelarna håller hus kan man fråga sig. Bortahabila Waasland-Beveren knep en imponerande pinne mot tvåan Genk i och med Aboubakary Koitas sjunde säsongsstrut soom betydde 1-1. Därmed bröts en trist minisvit på noll poäng och 0-6 i målskillnad. Läge att strö salt i Les Roughes sår. Alla tecken, men hoppas på tvåan.

6. Eintracht Braunschweig – Fortuna Düsseldorf 2

Stunden har kommit för andraligorna att ta över. I Niedersachsen är krisen påtaglig efter ett poäng på fyra kamper och bara två pinnar ner till nästjumbon St. Pauli. I 2. Bundesliga har dessutom EIntracht ett litet underläge när det gäller inbördes möten. En av få som håller måttet är yttern Fabio Kaufmann, och det kommer inte Die Löwe långt på. Inga tecken på avmattning hos Uwe Röslers Düsseldorf som stormar mot uppflyttning. Svensk representation finns i Kristoffer Peterson och med en stark trend även på bortamattor lämnar vi tvåan ensam.

7. Caen – Toulouse 2

Över till Ligue 2. Inget lag är lika bra som Toulouse när det kommer till målproduktionen. De lilaklädda har tre spelare som gjort över sex baljor eller fler, totalt har gästerna skjutit in 35 strutar. Duktiga assistmakare som Brecht Dejaegere och Marco van den Boomen möjliggör detta och förtjänar mer uppmärksamhet. Sedan slutet av november har Caen bara lyckats plocka en fullpoängare, och Les Vikings får inte igång lirare som Yoann Court exempelvis. Hoppa värdarna och sätt
störst fokus på gästande Toulouse.

8. Sabadell – Lugo 2

Sist ut är Segunda. Gästerna från Galicien puttrar vidare i tabellens mitt och bygger mycket av sin styrka bakifrån. Edu Campabadal och Luis Ruiz har fått sin fotbollsutbildning i Barcelona och Atlético Madrid. Det passar Sabadell illa då hemmalaget inte får ihop sitt offensiva pussel, och problemen är så stora att 0-0 mot Girona nästan sågs som en seger. Det luktar uddamålsförlust för de katalanska värdarna. X2 hackas in i och med radens avslutande.

 

Spiken! – Celtic

Stora Celtic har gått på pumpen mot Rangers, men inga andra skotska ligalag har lyckats med den bedriften sedan säsongsstart. Hibernians formkurva pekar rätt ner i backen, på Celtic Park kan Hibees glömma poäng.

Skrällen! – Stockport

Stockport repriserar gärna succén från 1996 när The Hatters stöter på ett West Ham som både måste rotera och samtidigt klara av att se framåt. För lillebror Rooney finns därmed alla chanser att göra sig ett namn i FA-cupen!

Systemen i textform:

36 rader

1. Huesca – Real Betis 1
2. Spezia – Sampdoria 12
3. Stockport – West Ham 1×2
4. Celtic – Hibernian 1
5. St.Liège – W.Beveren 1×2
6. E.Brauns. – F.Düsseldorf 2
7. Caen – Toulouse 2
8. Sabadell – Lugo x2

144 rader

1. Huesca – Real Betis 1x
2. Spezia – Sampdoria 12
3. Stockport – West Ham 1×2
4. Celtic – Hibernian 1
5. St.Liège – W.Beveren 1×2
6. E.Brauns. – F.Düsseldorf 2
7. Caen – Toulouse x2
8. Sabadell – Lugo x2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100