Topptipset Tips idag

Topptipset Måndag 4/1 – Tips, Analys & Förslag

Annons:

En mixad kompott av roliga matcher tar sin plats på måndagens Topptips. Här blandas det friskt mellan toppmöte i England, ångestmackor i Portugal och nederländsk frenesi för att bara nämna lite av vad som erbjuds. En sak är i alla fall säker, åtta gröna bockar är ambitionen och resan till det inleds med analyserna nedan!

 

 

 

 

 

Spelstopp: 19:59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Southampton – Liverpool 1

Något vidare avslut på året fick varken Southampton eller Klopps röda manskap som båda kryssade sig in till 2021. Helgonen från sydkusten har misslyckats att näta i tre raka matcher och fjolårets målspruta Danny Ings har tillfälligt grus i maskineriet. Men nytt år bjuder in till nya möjligheter och hemma på St. Mary’s är The Saints alltid farliga. Gästande Liverpool befinner sig i vad som får anses vara en formsvacka med två svajande prestationer i närtid, men som vi alla vet går det inte att blunda för kvalitén laget besitter. Här bjuder hemmasegern dock in till smaskigt värde och är ett måstetecken när helgarderingen ritas dit.

2. Valencia – Cádiz X

I de östra delarna av Spanien hittar vi Mestalla som agerar spelplats i mötet mellan Valencia och Cádiz. Det gamla defensiva ankaret Javi Gracia rattar de vitklädda värdarna som just nu befinner sig i desperat jakt på poäng. Efter det oavgjorda resultatet mot Barcelona trodde många att vinden skulle vända, men dubbla förluster mot Sevilla och Granada gör att läget är fortsatt prekärt. Cádiz stod för en sensationell inledning som nykomlingar men har som väntat börjat dala i tabellen och med tre förluster de fyra senaste tycks luften ha gått ur. Här blir det troligen ett möte mellan två krampaktiga lag och 1X kommer vi långt på!

3. Gil Vicente – Belenenses 1

I den portugisiska bottenstriden tog Gil Vicente en blytung seger borta mot Famalicao sist och lämnade tillfälligt nedflyttningsplatserna. Faktum är att “Tupparna” segrat två gånger de fyra senaste, något de rödklädda värdarna inte varit bortskämda med den här säsongen. Lissabon-baserade Belenenses har enorma offensiva problem och har bara lyckats hitta nät sex gånger denna säsong vilket är snudd på pinsamma siffror. Till det här mötet saknas dessutom Ribeiro i backlinjen efter sitt röda kort mot Sporting vilket är ett tungt avbräck. Blicka åt vänster!

4. Portimonense – Sporting Farense X

På temat bottenmöte har vi ett tvättäkta sådant när Sporting Farense jagar sin första seger på resande fot. Hemma i Faro är gästerna dugliga, men när det gäller besök på andra lags arenor sviker kvalitén och poängen uteblir oftast. Inte för att Portimonense är något superlag de själva heller, men hemma på Municipal de Portimao har Paulo Sérgios manskap bara fått torka tårarna två gånger där ett av lagen som segrat är krutstarka Sporting Lissabon. Här väntas en tät och målsnål match där krysset får agera utgångstecken, krydda det med ettan och du är på trygg mark!

5. Fortuna Düsseldorf – Paderborn 2

Ett av kupongens finare drag hittas i Tyskland och Zweite Bundesliga. Gamle Malmö FF-bekantingen Uwe Rösler må ha en imponerande svit och radar upp segrar på löpande band där segern mot St. Pauli var Fortuna Düsseldorfs fjärde raka och visst råder det självförtroende hos värdarna. Men gästerna Paderborn är inte oävna och med både Srbeny och Fuhrich i laget som agerat trygga målskyttar kan de besegra vilket lag som helst i den här serien. Nej, här tycks folket ute i stugorna helt glömt bort att plita ned bortasegern och ett dundervärde uppstår. Tvåa!

6. Lugo – Sporting Gijón 1

Efter fem obesegrade matcher fick Lugo till slut kapitulera i bortamötet mot Zaragoza när de nu vänder hemåt till Galicien för att agera värdar mot Sporting Gijón. I sin hemmaborg är Lugo erkänt svårslagna och försvaret är ramstarkt, något som topplag i både Ponferradina och Vallecano fått smaka på då dessa lag åkt hem mållösa. Gästande Gijón har ambitioner högre än den spanska andraligan, men asturierna har tappat fart och vinsterna kommer med för lite långa mellanrum. Den serbiske anfallaren Djurdjevic bär laget på sina axlar men känslan är att det inte räcker till en trea i denna tuffa bortamatch. Ettan först men täck gärna upp med krysset.

7. Brescia – Vicenza 1

På tal om toppambitioner har vi sannerligen att göra med ett sådant här. Brescia har en trupp som gör många avundsjuka för att vara i Serie B och efter en trög start har “Svalorna” börjat sin resa uppåt i tabellen. Senast lades SPAL på rygg efter en mäkta imponerande insats och det kan vara precis vad som behövdes för att bygga en kommande segersvit. På Stadio Mario Rigamonti ska värdarna alltid vara favoriter och inget undantag gäller när Vicenza kommer på besök. Gästerna tvingas undvara Beruatto (lån från Juventus) och dessutom saknas Ierardi, Nalini och Bruscagin i de bakre leden. Finfin etta!

8. Jong Utrecht – Den Bosch X

Kupongen rundas av i Zoudenbalch där en vacklande defensiv skapar huvudbry hos Jong Utrecht. De insläppta målen har på senare tid varit av det billigare slaget och det håller givetvis inte i längden. Tur då att det offensiva geniet Hilterman huserar på topp, den unge anfallaren har spottat in tio kassar och utan honom hade läget varit än värre. Den Bosch må knappast vara ett lag för de högre tabellpositionerna men poäng nyligen mot både Eindhoven och Nijmegen skvallrar om en viss potential hos besökarna. Eerste Divisie bjuder oftast på målkalas och här gäller hängslen och livrem i hopp om en bortaseger. Alla tecken!

 

Spiken! – Brescia

Slagläge råder för Brescia som tar emot skadeskjutna gäster. Om avancemang uppåt ska till i år är detta en match som bara måste vinnas i rådande läge. Dunderfin spik!

Skrällen! – Paderborn

Som ovan redan nämnts tycks Paderborn bli helt bortglömda. Steffen Baumgarts manskap har betydligt godare chanser att vinna än procenten talar om och här hittar vi inte bara kupongens skräll, utan även en dunderspik!

Systemen i textform:

36 rader

1. Southampton – Liverpool 1×2
2. Valencia – Cádiz 1x
3. Gil Vicente – Belenenses 1
4. Portimonense – Farense 1x
5. F.Düsseldorf – Paderborn 2
6. Lugo – Sporting Gijón 1
7. Brescia – Vicenza 1
8. Jong Utrecht – Den Bosch 1×2

144 rader

1. Southampton – Liverpool 1×2
2. Valencia – Cádiz 1x
3. Gil Vicente – Belenenses 1x
4. Portimonense – Farense 1x
5. F.Düsseldorf – Paderborn 2
6. Lugo – Sporting Gijón 1x
7. Brescia – Vicenza 1
8. Jong Utrecht – Den Bosch 1×2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100