Topptipset Tips idag

Topptipset Tisdag 19/1 – Tips, Analys & Förslag

Annons:

Tisdagens Topptips smattrar på med engelsk fotboll då vi ska få brottas med två matcher från Premier League samt fem från The Championship. Därefter sätter vi kurs mot Tyskland där ett ruskigt högoktanigt möte står på menyn på BayArena. Nu kör vi så det ryker!

 

Spelstopp: 18:59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. West Ham – West Bromwich X

Vi inleder på London Stadium där The Big Sam Derby äger rum. Den gode Allardyce basade tidigare över West Ham och med tanke på West Bromwichs, hans nuvarande klubb, seger mot Wolverhampton senast hoppas Big Sam här lägga sin gamla arbetsgivare på rygg. I derbyt mot Wolves såg The Baggies ut att ha hittat ny inspiration och spelare som Pereira, Robinson och Ajayi utmärkte sig. Det kan räcka långt mot ett West Ham som sällan imponerar när de förväntas föra matchbilden. David Moyes och company hade problem med Burnley och får här ett för stort förtroende. Måla brett och jobba in högersidan som rensar magiskt.

2. Leicester – Chelsea 2

Utan att imponera tog Chelsea en viktig trepoängare i derbyt mot Fulham. Att spelet hackade bekymrade nog inte Lampard nämnvärt då det viktigaste trots allt var att vinna, men här behöver de blåklädda steppa upp. Kanté är tillbaka från avstängning och det gör att gästernas backlinje får mer skydd än när fransmannen står vid sidan av. Leicester slog i sin tur tillbaka Southampton på imponerande vis efter att Tielemans assisterat till båda målen i 2-0-segern. Desto mer oroande var att Jamie Vardy tog sig för baksidan efter slutsignalen och då Red Bull-konnässören har haft skadekänningar under säsongens gång är det oklart om han kommer till spel här. Strecka från höger.

3. Reading – Coventry 1

Vidare ner till The Championship där Reading går mot en ljus vår. The Royals har plockat sju poäng av de senaste nio möjliga och det faktum att Lucas Joao är åter betyder massor för värdarna. Anfallaren är vital för de offensiva leden och med honom längst fram har Reading en spjutspets som kan fälla samtliga lag i serien. Coventry går igenom en tyngre period och efter att helgens match ställdes in har troligtvis nykomlingarna kommit ur gängorna än mer. 1X torde räcka.

4. Derby – Bournemouth 2

I dagarna deklarerade en av Englands bästa spelare någonsin att skorna läggs på hyllan. Wayne Rooney har för evigt ett namn i historieböckerna och nu ska Wazza försöka lotsa sitt Derby till nytt kontrakt i The Championship. Det ser dock mörkt ut för The Rams. Tre raka tävlingsförluster bådar inte gott och då Coronaviruset dessutom härjat hos värdarna råder oklart truppläge inför mötet med Bournemouth. Körsbären förlorade senast mot Luton, men då Lerma tidigt visades ut var nederlaget mer eller mindre oundvikligt. Här ska de rödsvarta kunna studsa tillbaka. Tvåan singlas.

5. Blackburn – Swansea 1

Spännande dust från Ewood Park där jämna Swansea ska ta sig an högkapabla men ojämna Blackburn. I Dack, Armstrong och Elliott har värdarna en offensiv trio som hör till ligans allra främsta och de behöver komma upp i nivå under tisdagen då Swanseas defensiv varit vattentät. Framåt firar Lowe och Ayew stora triumfer för Svanarna och det är en duo som de blåvita måste hålla koll på. Lyckas de med det är mycket vunnet och i en på förhand jämn fajt lockar värdet i väst allra mest. 1X spelas.

6. Watford – Barnsley X

Watford hade inga problem med att avfärda ett skadedrabbat Huddersfield med 2-0 i helgen. Segern innebar att The Hornets kravlade sig upp på playoffplats, men den innebär också att värdarna får ett väl stort förtroende när Barnsley kommer på besök. Besökarna är säsongens stora positiva överraskning hittills och det är värt att påminna om att Ismaëls mannar vann det vändande mötet med 1-0. Det är långt ifrån omöjligt att de upprepar den bedriften här och då ettan överstreckas bör samtliga tecken vara tidiga på Vicarage Road.

7. Rotherham – Stoke 2

New York Stadium är sista arena till rakning på de brittiska öarna. Rotherham tog en livsviktig seger senast i bottenmötet mot Derby, men då värdarna fått ett par matcher inställda sedan tidigare är The Millers alltjämt inblandade i den absoluta bottenstriden. Det är inte Stoke som i sin tur jagar en playoffplats till Premier League. The Potters har inte vunnit på ett tag, men insatsen senast mot Blackburn var ett steg i rätt riktning. Harry Souttar är en grym mittback på Championship-nivå och kan bara de offensiva spelarna höja sig något ska de rödvita ses med bra chans här. Strecka från höger.

8. Bayer Leverkusen – Dortmund 2

Vi stänger kalaset i Tyskland med toppmötet på BayArena. Bayer Leverkusen åkte med en saligt skadedrabbad trupp till Berlin och efter 90 minuter mot Union visade resultattavlan 0-1 i brakan för Kusarna. Det är inget att skämmas över då Union är enormt förbättrade den här säsongen, men här blir det än tuffare emot. Dortmund har plockat sju poäng av de senaste nio möjliga och med den ruggiga målspottaren Håland längst fram är BVB inte lätta att tas med. Tvåan klarar sig gott på egna ben.

 

Spiken! – Borussia Dortmund

Leverkusen brottas med rejäla skadebekymmer och mot ett lag av Dortmunds kaliber är det sällan bra förutsättningar. Håland och company ska ses med bra chans trots bortagräset.

Skrällen! – West Bromwich

West Ham trivs som allra bäst när de får backa hem och ligga på rulle, men här kan The Hammers mycket väl få smaka på egen medicin. Big Sam och hans West Bromwich vann senast och kan definitivt fälla värdarna.

Systemen i textform:

36 rader

1. West Ham – West Brom 1×2
2. Leicester – Chelsea 2
3. Reading – Coventry 1x
4. Derby – Bournemouth 2
5. Blackburn – Swansea 1x
6. Watford – Barnsley 1×2
7. Rotherham – Stoke 2
8. Leverkusen – Dortmund 2

144 rader

1. West Ham – West Brom 1×2
2. Leicester – Chelsea x2
3. Reading – Coventry 1x
4. Derby – Bournemouth 2
5. Blackburn – Swansea 1x
6. Watford – Barnsley 1×2
7. Rotherham – Stoke x2
8. Leverkusen – Dortmund 2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100