Topptipset Tips idag

Topptipset Tisdag 5/1 – Tips, Analys & Förslag

Annons:

Tisdagens Topptips består till stora delar av fotboll från den kolossalt jämna franska andraligan. Utöver snigelätarna ska vi också ge oss i kast med League Two samt en Ligacupsemifinal från England. Mötet mellan Tottenham och Brentford får sägas vara kupongens höjdpunkt och det är också i London vi börjar. Med 250 000 extrakronor i potten är siktet som brukligt inställt på åtta gröna bockar!

 

 

 

 

 

Spelstopp: 19:59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Tottenham – Brentford X

Tottenham Hotspur Stadium står värd för en av de två Ligacupsemifinalerna. Spurs kommer till spel med en, trots 3-0-seger, jobbig match i benen i lördags mot Leeds och det kan mycket väl vara till värdarnas nackdel då Brentford står på andra sidan. The Bees fick helgens planerade ligafajt mot Bristol City uppskjuten på grund av stor Coronasmitta hos City, en enorm fysisk fördel för Pontus Jansson och övriga. Gästerna har slagit ut fyra Premier League-lag på vägen hit och sköter de sina kort rätt lever Tottenham farligt. Alla tecken ska med då högersidan rensar magiskt.

2. Mansfield – Salford City 1

The Class of ‘92 känner de flesta fotbollsälskare igen och efter att ha lagt skorna på hyllan för några år sedan äger Scholes, Beckham, Neville-bröderna, Butt och Giggs numera Salford City tillsammans. The Ammies placerar sig i toppen av League two, men det är inte tack vare bortaspelet. På resande fot förlorar så här långt Salford över hälften av matcherna och det lär bli tufft även under tisdagen. Mansfield kommer till spel med två raka segrar i ryggen och kommer de upp i samma nivå här som mot Port Vale (4-0-viktoria) är mycket vunnet. Ettan singlas till förmodat trevlig procent.

3. Auxerre – Caen X

Över till Frankrike där Ligue 2 tar vår hand och leder oss hela vägen in över mållinjen. Först ut är mötet mellan Auxerre och Caen på Stade Abbé-Deschamps. Arenan är döpt efter klubbens grundare med samma namn och från himlen ser han för tillfället sitt Auxerre kriga i toppen av andraligan. Innan uppehållet var formen god med tre segrar på de fyra senaste, men här blir värdarna övervärderade. Caen har hoppat upp och ned från finrummet de senaste åren och gästerna är absolut jämbördiga med tisdagens opponenter. Det visar inte strecken, måla därför tvärs över och jobba in högersidan.

4. Chambly – Le Havre X

Le Havre upplever en kämpig tid sedan Tino Kadewere lämnat för Lyon i finrummet. Anfallaren betydde mängder för gästernas offensiv och utan honom i de främre leden ser det inte alls bra ut i anfallen. Spegelbilden vittnar om åtta raka utan seger, men en viss brasklapp ska ändå skjutas in för att Le club doyen bara förlorat en av de fem senaste. Chambly är samtidigt ett gäng för de nedre regionerna och även om hemmaplansfördelen väger tungt är det läge att utgå från mitten. Ettan följer med i ett senare skede.

5. Clermont – Grenoble 1

Clermont jublade inte över att det var uppehåll runt jul då La Lancers var ruskigt formstarka innan vilan. Tre segrar och en oavgjord på de fyra senaste tog värdarna nästan hela vägen upp på playoffplats till Ligue 1, en stig de hoppas fortsätta på när ligan nu drar igång igen. För motståndet står serieledarna Grenoble. GF38 har visat upp fin stabilitet ända sedan seriestart, men med det sagt svajar prestationerna bitvis när hemtrakterna lämnas. Ettan ska anses trolig och behöver endast backas upp av ett kryss för den försiktige.

6. Guingamp – Amiens 1

Amiens trillade ur Ligue 1 i fjol och efter att bland andra Saman Ghoddos försvunnit har gästerna haft svårt med offensiven i Ligue 2. Blott 14 baljor hittills imponerar inte och här blir svenska folket förblindade av lagnamnen. Guingamp har inte kommit upp i normal standard hittills, men på eget gräs är värdarna notoriskt svåra att tas med. 1X är där värdet finns och då det här är två i grunden jämna lag kan tvåan gott lämnas utanför då den får alldeles för stort förtroende.

7. Toulouse – Paris FC 1

Precis som Amiens åkte Toulouse också ur Ligue 1 under föregående säsong. I ärlighetens namn är Ola Toivonens gamla lag alldeles för bra för att husera i andraligan och Les Violets har hittills också visat att de siktar på att göra sejouren i Ligue 2 till en kortvarig sådan. Rhys Healey pumpar in mål i parti och minut och walesaren kan definitivt bli tungan på vågen när Paris FC kommer på besök. Huvudstadslaget är också de med och fajtas i toppen, men här ska det vara klasskillnad. Ettan singlas trots att den ser ut att bli hårt ansatt.

8. Valenciennes – Nancy 1

Kupongens sista fajt hämtas från Ligue 2:s nedre regioner. Valenciennes har kapacitet nog för att kunna slåss om en playoffplats till högstaligan, men höstens avslutning imponerade inte alls från värdarnas håll. Två vinster på de elva senaste är en fullgod förklaring till varför Valenciennes rasade i tabellen. Det gjorde även Nancy som misslyckades med att vinna någon av de nio avslutande kamperna. Det blir inget trendbrott här, 1X är ett lås.

 

Spiken! – Toulouse

Toulouse är definitivt Ligue 1-bra i sina bästa stunder och med toppform på Rhys Healey får gästande Paris FC en övermäktig uppgift framför sig.

Skrällen! – Brentford

Tottenham kommer slitna efter lördagens batalj mot Leeds och ställs mot ett helt utvilat Brentford. The Bees ska ses med större skrällchans än vad strecken gör gällande.

Systemen i textform:

36 rader

1. Tottenham – Brentford 1×2
2. Mansfield – Salford City 1
3. Auxerre – Caen 1×2
4. Chambly – Le Havre x
5. Clermont – Grenoble 1
6. Guingamp – Amiens 1x
7. Toulouse – Paris FC 1
8. Valenciennes – Nancy 1x

144 rader

1. Tottenham – Brentford 1×2
2. Mansfield – Salford City 1
3. Auxerre – Caen 1×2
4. Chambly – Le Havre 1x
5. Clermont – Grenoble 1x
6. Guingamp – Amiens 1x
7. Toulouse – Paris FC 1
8. Valenciennes – Nancy 1x

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100