Topptipset Tips idag

Topptipset Torsdag 4/2 – Tips, Analys & Förslag

Annons:

Vi bjuds på en högoktanig inledning när Londonderbyt mellan Tottenham och Chelsea sparkar igång torsdagens Topptips. Därefter följer Copa del Rey och ligaspel från Danmark, Portugal och Schweiz innan vi, tillsammans med en nattmacka, avrundar i Brasilien. Plattan i mattan!

 

 

Spelstopp: 19.59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Tottenham – Chelsea 2

Att ha sin absoluta nyckelspelare skadad är aldrig bra och Tottenham tycks helt ha tappat stinget sedan Harry Kane gick sönder. Spurs blir allt som oftast tama i de främre leden utan sin talisman och det syntes inte minst senast mot Brighton där Fiskmåsarna dominerade fullständigt. Än tuffare emot blir det här då ett pånyttfött Chelsea kommer på besök. Även om Tuchel bara är sin linda som bas för de blåklädda har effekten varit positiv och här ska Chelsea kunna nöta ner Mourinho och company över 90 minuter. Tvåan är en solid spik hela vägen upp till 50 procent.

2. Real Betis – Athletic Bilbao 1

Mötet mellan Real Betis och Athletic Bilbao är en utstickare då det är kupongens enda fajt av cupkaraktär. Pellegrinis grönvita manskap har inte förlorat en match i något sammanhang sedan nyår och skuggar med det Europaplatserna i La Liga. Rejäl värdemätare väntar med det sagt här då Bilbao fått en skjuts sedan Marcelino anställts som tränare. Baskerna har varit högst beskedliga på resande fot under säsongens gång men med nyfunnet mod blir det svårt att räkna bort de rödvita på Benito Villamarín. Tvåan sällskapar ettan på större system.

3. Nordsjälland – Bröndby X

Danska Superligaen ska tinas upp efter vinteruppehållet med ett ovisst möte i Farum. Bröndby har stått för en klart godkänd första halva av säsongen då gästerna parkerar in på samma poäng som Midtjylland i serieledning. Stor del i succén har Jesper Lindström och Mikael Uhre haft. Duon är med i toppen av skytteligan och Nordsjälland hålla ett extra öga på de lirarna under torsdagen. Lyckas de med det är mycket vunnet och tilläggas bör att Tigrarna inte är lätta att tas med på Right to Dream Park. Midtjylland har bland annat torskat här med 1-4 tidigare under säsongen och då detta är helt öppet på förhand bör alla tecken finnas med omgående.

4. Belenenses – Porto 2

Efter Sportings sena avgörande mot Benfica ser det ut att bli ett tvåhästars-race i kampen om guldet i Primeira Liga. Porto har fyra poäng upp till de grönvita och med tanke på hur starka Sporting ser ut har Drakarna knappt råd med fler poängtapp. Belenenses borta är en uppgift Conceicaos mannar normalt ska klara av, men när tvåan sticker iväg upp mot 80 procent lockar garderingar. Belenenses är trots allt svåra att få hål på i Lissabon, något Porto fick befara senast de var här (1-1). Rensarkrysset åker med i takt med att systemen växer.

5. Braga – Portimonense 1

Benficas torsk mot Sporting har tidigare nämnts och när Braga gjorde slarvsylta av Moreirense (4-0) innebar det att Ärkebiskoparna tog sig in i topptrion på Benficas bekostnad. Värdarna står noterade för brutala 6-0-1 på sin hemmabana och det är knappast en rad Portimonense kommer att ändra på. Paulo Sérgios adepter har förtvivlat svårt utanför Portimao och mot ett lag av Bragas kaliber får gästerna sikta på att hålla siffrorna nere. Etta trots benhård streckning.

6. Famalicao – Moreirense 1

Fjolårets succélag Famalicao upplever motiga tider efter att ha blivit brandskattade under framför allt sommarens transferfönster. Europastrid har bytts ut mot kontraktsjagande i botten, men den dystra tabellplaceringen till trots väntar här en passande uppgift. Moreirense fick rådäng av Braga i måndags och med kort vila i benen får gästerna svårt att ladda om till stundande resa. De grönvita lämnar inte regionen Norte med fler än en poäng. 1X ramar in detta väl.

7. Lausanne – Basel X

Klassisk förblindning av lagnamn ser ut att bli fallet när vi vänder blickarna mot Schweiz. Basel finns i vanlig ordning med i toppen av Super League, men upp till serieledarna Young Boys skiljer det en hel del. Behrang Safaris gamla lag behöver snarare hålla koll i backspegeln då flera gäng ligger hack i häl. RotBlau har också blandat och gett på främmande gräs vilket medför att det blir svårt att köpa tvåans höga förtroende. Lausanne har avstängningar som stör men ska med det sagt kunna bjuda upp till dans mot ett svajigt Basel. Alla tecken åker med då vänstersidan rensar fint.

8. Fortaleza – Coritiba 1

Det börjar närma sig läggdags men innan kudde och täcke tar över ska kupongen gå i mål i sambafotbollens hemland. Viktiga poäng står på spel när Fortaleza tar emot bottenkollegan Coritiba, en fajt där de förstnämnda ska ses med relativt klart favoritskap. Detta då Juninho och Paulao är tillbaka från avstängningar medans gästande Coritiba bland annat får klara sig utan bästa målskytten Robson som drabbats av Coronaviruset. Värt är dock att hålla koll på strecken, promenerar ettan upp runt 60 prollar är krysset inget dumt komplement då besökarna är obesegrade i sina fem senaste ligamatcher.

 

Spiken! – SC Braga

Braga körde över Moreirense på bortagräs och på sin hemmabana är Ärkebiskoparna kapabla att upprepa de siffrorna när Portimonense kommer på besök. Given etta.

Skrällen! – Lausanne

Basel får svårt att nå Young Boys i toppen och borta mot Lausanne blir gästerna för hårt betrodda. Värdarna är att räkna med på eget gräs och när framför allt ettan ser ut att erbjuda fint spelvärde ska den finnas med i ett tidigt skede.

Systemen i textform:

36 rader

1. Tottenham – Chelsea 2
2. Real Betis – A.Bilbao 1
3. Nordsjälland – Bröndby 1×2
4. Belenenses – Porto 2
5. Braga – Portimonense 1
6. Famalicao – Moreirense 1x
7. Lausanne – Basel 1×2
8. Fortaleza – Coritiba 1x

144 rader

1. Tottenham – Chelsea 2
2. Real Betis – A.Bilbao 12
3. Nordsjälland – Bröndby 1×2
4. Belenenses – Porto x2
5. Braga – Portimonense 1
6. Famalicao – Moreirense 1x
7. Lausanne – Basel 1×2
8. Fortaleza – Coritiba 1x

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100