Topptipset Tips idag

Topptipset Torsdag 7/1 – Tips, Analys & Förslag

Annons:

Resan som ska göras på torsdagens Topptips är ingen liten sådan. I Europa ska vi brottas med Primeira Liga, Süper Lig och Copa del Rey innan Sydamerika tar vid. Där hämtas fajter från Brasileiro Série A och Copa Sudamericana innan vi avslutar i Australien med en dust från A-League. Plattan i mattan!

 

 

 

 

 

 

Spelstopp: 16:59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Nacional – Sporting X

Kalaset sparkar igång på Madeira där succénykomlingarna Nacional ska ta sig an serieledarna Sporting Lissabon. Huvudstadslaget ser onekligen spännande ut under den förra Benfica-profilen Rúben Amorims ledning, men här får de grönvita alldeles för stort förtroende. Nacional må vara nykomlingar, men rutin från finrummet finns så att det räcker och blir över i truppen. I egen borg har dessutom värdarna bara förlorat en enda gång hittills och med det sagt är vänstersidans värde prioriterat. Alla tecken smakar dock bäst.

2. Braga – Marítimo 1

Marítimo har stått för en godkänd inledning på säsongen hittills, men de grönröda imponerar föga på resande fot. Fyra torsk av sex möjliga utanför hemtrakterna är inte bra nog och det räcker framför allt inte när det är Braga som står för motståndet. Ärkebiskoparna slutade före Sporting Lissabon i fjol och har så här långt visat att de vill vara med och leka i toppen i år igen. I den egna borgen är Braga en maktfaktor och trots att ettan lär streckas högt kan den ändå lämnas på egna ben.

3. Fenerbahce – Alanyaspor 1

Süper Lig härnäst och det är i toppskiktet vi hittar dusten mellan Fenerbahce och Alanyaspor. Davidson har visat sig vara ett klockrent nyförvärv för gästerna. Brassen befinner sig högt upp i skytteligan och det skulle inte förvåna om han är på större klubbars radar under rådande transferfönster. Här får dock Davidson och hans kompanjoner finna sig i att slå ur underläge. Fenerbahce har överlag mer spets i truppen och med Samatta tillbaka blir Fener inte enkla att tas med. 1X är ett lås.

4. Girona – Lugo 1

Innan vi lämnar de europeiska kamperna ska vi ge oss i kast med ett Copa del Rey-möte mellan två aktörer från Segunda División. I ligaspelet har Girona gått förvånansvärt svagt, men då enormt viktiga anfallaren Christian Stuani gått skadad från och till har värdarna haft offensiva problem. Med det sagt ska de vitröda ses med god möjlighet när Lugo kommer på besök. Gästerna är direkt usla på bortagräs och på den här arenan har de inte vunnit på fem år. Ettan singlas.

5. Ceará – Internacional 2

Vidare till Sydamerika och senare avsparkstider när vi först och främst riktar blickarna mot Brasileiro Série A. Internacional är med och krigar i toppen av tabellen och stor del av den förtjänsten ska tillskrivas Galhardo. Anfallaren leder skytteligan och är en spelare som kräver extra bevakning från Cearás sida. Värdarna håller till lite längre ned i tabellen, men även om de visat upp fin stabilitet på eget gräs bör det här bli en övermäktig uppgift. X2 räcker.

6. Atlético GO – Vasco da Gama 1

På tal om skytteligan är det intressant läsning i Atlético GO:s interna sådana. Den toppas, tillsammans med ett par andra, av Jean, Drakarnas målvakt. Förstaslipsen är både straff- och frisparksskytt och så här långt har det räckt till tre pytsar. Mot ett desperat Vasco da Gama finns absolut nya möjligheter till strut för Jean. Gästerna ligger knapert på det i botten av tabellen och det skulle vara en sanslös katastrof om Vasco drattade ur finrummet. Tabellen ljuger dock inte och här får den anrika föreningen nöja sig med en pinne. 1X.

7. Coquimbo Unido – Defensa y Justicia 2

Precis som ingressen antyder ska vi syna ett möte i Copa Sudamericana, Sydamerikas motsvarighet till Europa League. Coquimbo Unido från Chile ska gå i klinch med argentinska Defensa y Justicia och på förhand ska gästerna ses som favoriter. Den argentinska ligan håller betydligt högre kvalitet än Chiles motsvarighet och värdarnas form är dessutom en mörk sådan. Fyra av de fem senaste tävlingsmatcherna har slutat med förlust för Coquimbo och det blir max en pinne här. Strecka från höger.

8. Newcastle Jets – Western Sydney Wanderers X

Butiken stängs i Australien där Newcastle Jets och Western Sydney Wanderers drabbar samman lagom till dagens första kaffekopp. A-League har precis dragit igång och för de här båda aktörerna slutade premiären med förlust. Jets torskade med 0-1 mot Central Coast Mariners, men här hoppas värdarna att irländaren och tillika tilltänkta målskytten O’Donovan har siktet rätt inställt. Har han det är mycket vunnet, men ettan ser också ut att övervärderas. Gästerna har spets i bland andra Dorrans och Cox och när framför allt tvåan ser ut att glömmas bort är det läge att måla tvärs över.

 

Spiken! – Braga

Braga är minst en nivå bättre än Marítimo i grunden och då Ärkebiskoparna dessutom är urstarka på eget gräs blir det här en ensidig batalj.

Skrällen! – Nacional

Nacional har definitivt visat att de håller måttet i Primeira Liga och här glöms vänstersidan bort. Sporting lever farligt på Madeira.

Systemen i textform:

36 rader

1. Nacional – Sporting 1×2
2. Braga – Marítimo 1
3. Fenerbahce – Alanyaspor 1x
4. Girona – Lugo 1
5. Ceará – Internacional x2
6. Atlético GO – Vasco 1
7. Coq.Unido – Defensa 2
8. Newcastle Jets – W.Sydney 1×2

144 rader

1. Nacional – Sporting 1×2
2. Braga – Marítimo 1
3. Fenerbahce – Alanyaspor 1x
4. Girona – Lugo 1
5. Ceará – Internacional x2
6. Atlético GO – Vasco 1x
7. Coq.Unido – Defensa x2
8. Newcastle Jets – W.Sydney 1×2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100