5 juli 2018 Alexander Zverev Taylor Harry Fritz speltips atp wimbledon

Speltips Alexander Zverev – Ugo Humbert 17/6: ATP Halle

Äntligen grässäsong i tennisens värld och nu avgörs bland annat klassiska ATP Halle, som en uppladdning till Wimbledon vid månadsskiftet.

Om ett par veckor är det äntligen dags för årets stora höjdpunkt i tennisvärlden, när klassiska Wimbledon ska till att avgöras utanför London. Det blir en turnering som är efterlängtad, eftersom man aldrig kunde spela Wimbledon förra året.

Det innebär såklart också att spelarna är extra taggade för den här turneringen, som kommer att ha alla stora namn. Novak Djokovic sitter nu i förarsätet för att göra en historisk säsong – och behöver vinna Wimbledon för att ha chansen på en så kallad äkta Grand Slam.

Efter att ha vunnit Franska Öppna Mästerskapen, bland annat genom att slå ut Rafael Nadal där han egentligen är närmast omöjlig att slå, kan man inte säga någonting annat än att Novak Djokovic har en ruggig form. Men nu är det inte honom eller Wimbledon vi ska fokusera på.

Som uppladdning till den turnering som följer spelas nu bland annat ATP Halle, som är en turnering på gräs som ger spelarna chansen att bekanta sig med underlaget. Det är ett speciellt underlag som verkligen inte passar alla, och som har en tendens att framkalla speciella matcher och lite skrällar.

Alexander Zverev är en spelare med ambitionen att snart vinna en stor titel och självklart har han varit nära. I Franska Öppna föll han i semifinalen mot Stefanos Tsitsipas. Inför Wimbledon gäller dock inte Alexander Zverev som en av favoriterna, då han traditionellt är ganska svag på gräs. 2016 och 2019 var bra grässäsonger, då spelade han också mer på underlaget, men annars är Alexander Zverev ingen rakt igenom stark grässpelare.

Odds på ATP-touren

Om Alexander Zverev inte är en grässpelare så kan man knappast anklaga fransosen Ugo Humbert för att vara det heller. I senaste ATP Stuttgart tog han i för sig två vinster, men som 22-åring har han knappt hunnit spela så mycket på gräs i sin karriär. Endast 18 matcher totalt på ATP-touren.

Med andra ord är det ingen som älskar att spela den här matchen – om vi bara ser till underlaget vill säga – och det gör att det kanske inte är samma påtagliga faktor som annars. Båda är helt okej grässpelare, varken mer eller mindre.

Min känsla är att Ugo Humbert ska kunna streta emot ganska bra, likt han gjorde mot svårspelade Sam Querrey senast.

Ugo Humbert +3,5 spelas till 1,82 gånger pengarna hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Ugo Humbert +3,5 game
Odds: 1,82
Bolag: Mr Green
Spelstopp: Tidigast 11:00, torsdag 17 juni 2021

Jämför odds: