Speltips Andrey Rublev – Frances Tiafoe 3/9: Stor skillnad

Simon Pålsson Publicerat: 1 September 2021

Frances Tiafoe är bara året yngre än Andrey Rublev, men när det kommer till rutin är det stor skillnad. Vi rekar på ryssen i US Open.

Andrey Rublev - Frances Tiafoe

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

US Open är framme vid den tredje omgången och någonstans här börjar det bli tydligt hur det främst återstår spelare som är väldigt bra, med ett par undantag på spelare som kanske snarare har haft tur med lottningen.

Ett viktigt begrepp inom tennisen för närvarande är Next Gen och det aktualiseras inte minst nu när Roger Federer och Rafael Nadal är skadade. Det känns inte helt givet att det är två spelare som vi helt och fullt kan lita på kommer tillbaka. Åtminstone inte kommer tillbaka till gammal god form.

Det öppnar upp en lucka för yngre spelare att komma in och ta över. En som har spåtts en fin framtid länge är amerikanen Frances Tiafoe, men i mina ögon är det här en väldigt ojämn spelare.

Det finns en tyngd i Frances Tiafoe som är svår att träna fram och om han kan hitta en jämnhet i sitt spel kommer han inom kort att bli väldigt mycket bättre. Å andra sidan är Frances Tiafoe just nu rankad 50 i världen och har varit nere på så lite som 29 i världen. Det är alltså en spelare som i sina bästa stunder spelar väldigt bra tennis.

Med det sagt är jag inte helt övertygad om att formen är där just nu för Frances Tiafoe, som i för sig vunnit mot Christopher Eubanks och Guido Pella för att ta sig hit. Men det är två spelare som Frances Tiafoe ska slå på pappret.

US OPEN – SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG FÖR TENNIS JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu för den som ska spela på US Open 2021. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Andrey Rublev är den bättre spelaren

Nu spelar Frances Tiafoe mot en rysk spelaer som i mina ögon inte bara är ett steg före honom i utvecklingen, utan flera steg. Faktum är att Frances Tiafoe bara är ett par månader yngre, även om det i passet skiljer ett år, men trots det är Frances Tiafoe klart efter Andrey Rublev.

Frances Tiafoe är en kraftfull spelare på 15 kilo mer än Andrey Rublev, trots att spelarna är lika långa. Det säger en del om rörelsemönstret på planen och vilken typ av tennis man spelar.

Andrey Rublev är i mina ögon en mer talangfull bollspelare och det tycker jag märks när han är som bäst. Nu senast i ATP Cincinnati var han framme i final och visade åter att han är en klasspelare.

Hittills i US Open har han enkelt passerat Ivo Karlovic och Pedro Martinez, utan att behöva förta sig. Det gör att jag litar på att han är utvilad inför matchen mot Frances Tiafoe.

Andrey Rublev -1,5 set spelas till 1.64 gånger krämen hos CampoBet. Det är i mina ögon en bättre spelare och han bör ta detta i max fyra set.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Andrey Rublev -1,5 set
Odds: 1.64
Bolag: CampoBet
Spelstopp: Tidigast 17:00, fredag 3 september 2021
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: