28 januari 2018 Marin Cilic Roger Federer speltips Australian Open

Speltips Dominik Köpfer – Roger Federer 5/6: Gnetare

En vänsterhänt ganska kortväxt spelare. Är det ett motstånd som kan passa Roger Federer i Franska Öppna Mästerskapen 2021?

Redan inför turneringen har Roger Federer flaggat för att han inte kommer att vara en del av titelstriden den här gången, men baserat på de två första matcherna i Franska Öppna Mästerskapen 2021 ska man inte räkna bort schweizaren helt.

Men senare kommer han att behöva spela mot tufft motstånd som Rafael Nadal och Novak Djokovic, och med tanke på den långa skadefrånvaron ska det nog mycket till för att 39-åringen orkar stå emot där.

Det handlar också om att bibehålla fokus för att ta sig hela vägen – och trots att spelbolagen håller Roger Federer som enorm favorit tror jag att han kan få vissa problem med tysken Dominik Köpfer i den här omgången.

Dominik Köpfer är en 180 centimeter lång spelare som slår med vänsterhanten, som blev proffs ganska sent i sin karriär (2016, som 22-åring) men som har gjort sig känd som en riktig gnetare. De tär den typen av spelare som aldrig ger upp helt enkelt.

I ATP Geneve gick han hela vägen till kvartsfinal och tog då set av Casper Rud, och inledningsvis i Roland Garros har Dominik Köpfer vunnit mot Mathias Bourgue och Taylor Fritz. Det är kanske inget motstånd som skrämmer, men han har åtminstone gjort jobbet.

Första gången de möts

Såvitt jag kan se är det här första gången som spelar möts, vilket alltid är ett litet problem när man ska försöka se framför sig hur matchen artar sig.

Men vad vet vi? Jo, att Dominik Köpfer är en svårspelad motståndare med bra form, som kommer att göra sitt yttersta för att rubba en sådan som Roger Federer.

Roger Federer älskar inte att spela på grus, har redan två matcher i benen, har varit skadad en längre period och har nu utmaningen i att möta en vänsterhänt spelare i Dominik Köpfer.

Över 3,5 set spelas till 1,73 gånger såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 3,5 set
Odds: 1,73
Bolag: Unibet
Spelstopp: Tidigast 11:00, lördag 5 juni 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: