8 september 2017 Venus Williams Sloane Stephens speltips US Open

Speltips Felix Auger-Aliassime – Daniil Medvedev 10/9: Semifinal

US Open-semifinalen mellan Felix Auger-Aliassime och Daniil Medvedev har en tydlig favorit, men kan det bli mer spännande den 10 september 2021?

Det här blir första gången sedan 2018 som Felix Auger-Aliassime spelar mot Daniil Medvedev på ATP-touren och det är faktiskt spelarnas enda inbördes möte hittills. Då var Felix Auger-Aliassime väldigt färsk i dessa sammanhang, men kunde ändå ta ett set av ryssen.

Sedan 2018 är det här två av spelarna i världen som har tagit allra flest kliv i rätt riktning och utvecklingsmässigt har det varit väldigt bra år för båda spelarna.

Felix Auger-Aliassime har etablerat sig som en spelare högt upp på rankingen, runt 15 i världen nu, och allting han har gjort pekar på att han har hittat ett bra sätt att kanalisera sin stora tennistalang. Den 193 centimeter långe och väldigt atletiske kanadensaren är bara en av flera unga spelare från Kanada som etablerat sig i världstoppen.

Daniil Medvedev är fyra år äldre och ett par år före Felix Auger-Aliassime i utvecklingen. Den stora skillnaden är i mina ögon slagkraften och jämnheten. Där har Daniil Medvedev bland annat kunnat ta sig till tre raka US Open-semifinaler.

Det mesta pekar på att Felix Auger-Aliassime och Daniil Medvedev är två spelare som kommer att spela mot varandra många gånger framför, men just nu måste ryssen gälla som favorit. Med det sagt har jag goda förhoppningar om en Felix Auger-Aliassime som verkligen kan störa.

US OPEN – SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG FÖR TENNIS JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu för den som ska spela på US Open 2021. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Imponerande veckor i New York

Odds på maximalt 1.04 gånger pengarna har varit verkligheten för Daniil Medvedev under veckorna i US Open och på fem omgångar har han varit storfavorit gång på gång. Men samtliga gånger har ryssen kunnat leva upp till pressen.

3-0 mot Gasquet, Köpfer, Anduljar Alba och Evans imponerar och även nu i kvartsfinalen kunde han styra av Botic van de Zandschulp (som var i storform) på ett väldigt bra sätt. Där tappade Daniil Medvedev visserligen sitt första set, men jag tycker inte att vi ska fastna för mycket i det.

Felix Auger-Aliassime har fått karva sig fram på ett annat sätt, även om han faktiskt också varit spelbolagens favorit i nästan samtliga omgångar. Det var bara mot Roberto Bautista Agut som han var liten, liten underdog, men där vann han också först i fem set.

Det har varit en överkomlig lottning för båda spelarna hittills och jag skulle hävda att det här är den svåraste utmaningen i turneringen för båda spelarna. Det känns också helt rimligt i en semifinal.

Felix Auger-Aliassime hade fördelen av att slippa spela mer än drygt ett set i kvartsfinalen, då motståndaren Carlos Alcaraz var tvungen att lägga av och ge upp redan då. Därmed är Felix Auger-Aliassime väldigt utvilad inför den här matchen.

Felix Auger-Aliassime över 15,5 game spelas till 1,82 gånger insatsen hos CampoBet. Min känsla är att kanadensaren tar minst ett set och då bör spelet sitta. Det är en formstark spelare som tar sig an Daniil Medvedev – och vi vet att ryssen har det i sig att slå av på takten lite i onödan. Då är Felix Auger-Aliassime där direkt.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Felix Auger-Aliassime över 15,5 game
Odds: 1.82
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00, fredag 9 september 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: