Speltips Jannik Sinner – Mikael Ymer 5/6: Inte omöjligt

Mikael Ymer slog ut Gael Monfils på ett imponerande vis och hoppas nu skrälla mot stortalangen Jannik Sinner i den tredje omgången i Roland Garros.

När lottningen till Franska Öppna Mästerskapen kom var det nog inte många som såg framför sig att Mikael Ymer skulle kunna ta sig hela vägen fram till den tredje omgången, men svenskhoppet är faktiskt framme där nu.

Det innebär att Mikael Ymer har tangerat sin rekordnotering från en Grand Slam-turnering och skulle han vinna mot Jannik Sinner är han för första gången någonsin framme i en fjärde omgång i en Grand Slam.

Det gör att den här matchen verkligen är någonting extra för Mikael Ymer – och nu är han klar underdog. Enligt spelbolagen är han faktiskt större underdog nu än vad han var i matchen mot Gael Monfils i den andra omgången. Då lyckades han för första gången vinna mot en spelare på topp 20. Trots att fransosen såg fysiskt lite skakig ut är det en fin bedrift från Mikael Ymer.

Nu möter Mikael Ymer en av världens största talanger, Jannik Sinner, som är tre år yngre och redan långt före på rankingen. Men det är samtidigt en spelare som Mikael Ymer kunde vinna mot så sent som förra året, då också i Frankrike.

Spelbolagen håller italienaren som den stora favoriten på förhand, men personligen ser jag ingen anledning till att Mikael Ymer inte ska göra detta på match.

Psyket avgör för Mikael Ymer

Om det är någonting som Mikael Ymer har stora problem med är det psyket och förmågan att hålla upp en jämn nivå under en hel match. Det är väldigt synd med tanke på att hans tennisstil i övrigt är som gjord för att bara gneta.

Mikael Ymer är extremt jobbig att möta då han får över nästan alla bollar och då han har en mycket stark backhand. Men tyvärr är serven för svag, forehanden direkt dålig ibland och attackslagen nästan obefintliga. Det är delarna som måste bli bättre för att Mikael Ymer ska kunna ta steg.

Men baserat på vad jag har sett av Jannik Sinner i den här turneringen – framförallt då den första matchen mot Pierre-Hugues Herbert, är det en spelare som borde passa Mikael Ymer. Och en spelare som kan hata att möta Mikael Ymer.

Jannik Sinner är också erkänt svagare på grus och kommer därmed inte att kunna dominera på samma sätt på det här underlaget.

Över 3,5 set spelas till 2,00 gånger såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 3,5 set
Odds: 2,00
Bolag: Unibet
Spelstopp: Tidigast 11:00, lördag 5 juni 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: