28 januari 2018 Marin Cilic Roger Federer speltips Australian Open

Speltips Marin Cilic – Roger Federer 2/6: Franska Öppna

Det är inte kärleken till gruset som tennisunderlag som förenar Marin Cilic och Roger Federer. Nu möts man i Roland Garros den 2 juni 2021.

Det är en stor turnering på grus som nu hamnar i fokus på ATP-touren och som alltid när det är stora prispengar, mycket prestige eller många rankingpoäng på spel är det Rafael Nadal som gäller som enorm favorit på förhand.

Men Franska Öppna Mästerskapen är såklart speciellt och alla andra spelare gör sitt yttersta för att försöka utmana Rafael Nadal.

Roger Federer må vara världens kanske bästa tennisspelare genom alla tider, men han har trots allt aldrig vunnit mot Rafael Nadal på gruset i den franska huvudstaden.

Faktum är att Roger Federer bara vunnit Franska Öppna Mästerskapen en enda gång, detta 2009 när Robin Söderling gjorde jobbet åt honom och slog ut Rafael Nadal. Annars hade Roger Federer förmodligen stått där utan en titel i Paris.

Det är ganska uppenbart att Roger Federer aldrig har varit en grusspelare och det är på det underlaget som schweizaren har färst titlar. Det är det underlaget som han lägger minst krut på att faktiskt spela. Det är på hardcourt han är sylvass och på gräs han är närmast ostoppbar.

Nu har Roger Federer också vissa problem med skador och det är uppenbart att han inte är i perfekt fysiskt slag. Därför var det länge osäkert om Roger Federer överhuvudtaget skulle ställa upp i Franska Öppna Mästerskapen 2021.

Marin Cilic kan ställa till det

Marin Cilic är en av få spelare som faktiskt har vunnit en Grand Slam-turnering, men det var US Open på hardcourt. Det är precis som Roger Federer inte en spelare som älskar grus som underlag direkt. Det har man också märkt tidigare under grussäsongen.

Marin Cilic har haft svårt att komma upp i nivå och har knappt vunnit några grusmatcher, sånär som med 2-1 mot Alexander Bublik (den ska man vinna) och nu senast mot Arthur Rinderknech med 3-0 i den första omgången av Roland Garros. Det må vara en hemmaspelare med publiken i ryggen, men han är rankad 118 i världen. Kom igen!

Så vad kan vi vänta oss här? Marin Cilic är oseedad inför turneringen, medan Roger Federer trots sin frånvaro är rankad som nummer åtta. Men det tycker jag inte säger mycket.

Det här blir blott andra gången som spelarna möts på grus, i totalt tio inbördes möten totalt. Bara det säger en del. Den gången (2011) var det Roger Federer som vann med 2-0 i Monte-Carlo.

Marin Cilic har bara en vinst mot Roger Federer. Det var i US Open-semifinalen 2014. Senare vann kroaten mot Kei Nishikori i finalen och tog sin mäktiga Grand Slam-titel.

Men vad ska vi då förvänta oss här, som sagt? Jo, jag tror på en tätare match då Roger Federer kanske inte har i sig att vinna i raka set mot en så pass svårspelad motståndare.

Över 3,5 set spelas till 1,63 gånger såsen hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 3,5 set
Odds: 1,63
Bolag: Mr Green
Spelstopp: Tidigast 11:00, onsdag 2 juni 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: