Speltips Mikael Ymer – Hubert Hurkacz 9/2: Australian Open

Hubert Hurkacz står för motståndet i första omgången av Australian Open för svenskhoppet Mikael Ymer natten till tisdag 9 februari 2021.

Som vi har längtat efter att det åter ska spelas tennis i världsklass och redan efter en dags spel på banorna i Australian måste man ta och konstatera det uppenbara faktum att det här är en ruskigt hög nivå på den tennis som utövas.

Ett par stora namn var inne i spel redan på måndagen, däribland Novak Djokovic, som gäller som stor favorit inför turneringen. Serben vann i tre raka set utan att förta sig.

För svensk del åkte Petersson ut på damsidan, trots att hon var nära att vända på steken i det sista och avgörande setet. Men efter att ha tappat sin serve ett par gånger i rad var det helt enkelt för tufft att vända och vinna.

På herrsidan är Elias Ymer, storebror till Mikael Ymer, också utslagen efter att ha fått mardrömslottningen Diego Schwartzman i den första rundan. Argentinaren är rankad nia i hela världen, men Elias Ymer spelade faktiskt väldigt bra stundtals, och knep ett set. Det är meriterande inför framtiden.

Nu går lillebror Mikael Ymer in i handlingarna, och enligt mig är det en bättre tennisspelare. Främst egentligen för att han känns bättre mentalt och han har inte haft tillnärmelsevis samma problem med skador som sin storebror.

Hubert Hurkacz blir svår

I den första rundan ska Mikael Ymer spela mot en viss Hubert Hurkacz, som är rankad på topp 30 i världen och som är en av de unga spelarna som verkar ha framtiden för sig.

Hubert Hurkacz är bara ett år äldre än Mikael Ymer, men är långt före på rankingen och har också meriter på en nivå som svensken inte är nära.

Å andra sidan är Hubert Hurkacz inget övermäktigt motstånd och så här långt är det Mikael Ymer som ska gälla som underdog med en chans att skrälla, på ett sätt som inte ens den störste optimisten kunde tänka inför Elias Ymers match på måndagen.

Hubert Hurkacz har visat ganska bra form i Melbourne förra veckan, men har samtidigt inte spelat mot ett vettigt motstånd på hela 2021. Vettigt som i ett motstånd som är bättre än han själv ska vara.

Mikael Ymer +2,5 set (alltså ta minst ett set) spelas till 1,82 gånger såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos 100 – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Mikael Ymer +2,5 set
Odds: 1,82
Bolag: Unibet
Spelstopp: Tidigast 01:00, tisdag 9 februari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: