5 juli 2018 Alexander Zverev Taylor Harry Fritz speltips atp wimbledon

Speltips Novak Djokovic – Alexander Zverev 16/2: Australian Open

Ingress

Det är intensiva dagar för alla som älskar tennis och som svensk är det perfekt att kliva upp tidigt på morgonen för att hinna njuta av ett par tunga matcher. Natten till tisdag svensk tid verkar det dock vara en deppig planering, som gör att mötet mellan ryssarna Andrey Rublev och Daniil Medvedev är lagt allra först nere i Australien. Det gör att matchen startar tidigast 01:00 här och kan hålla på långt in på småtimmarna.

Men vad som är desto bättre är att toppmötet mellan Alexander Zverev och Novak Djokovic, som är favorit till att vinna turneringen för nionde gången i karriären, kommer att spelas sent på kvällen lokal tid. Det innebär förmiddag hemma i Sverige. Perfekt till frukosten med andra ord.

Men vad kan man då förvänta sig när Alexander Zverev spelar mot Novak Djokovic?

Alexander Zverev är en stor talang och var som bekant framme i Grand Slam-final så sent som förra säsongen, men föll då mot Dominic Thiem i US Open. Den gången föll tysken igenom, men det är tyvärr ett ganska vanligt fenomen för Alexander Zverev.

I mina ögon är Alexander Zverev en spelare som mentalt inte riktigt är där än, och som framför allt har svårt att prestera mot de bästa spelarna, och över många matcher. Det gör Grand Slams så svåra då det är två veckor av intensivt matchande.

Alexander Zverev vann i för sig ATP Tourfinalen mot Novak Djokovic så sent som 2018, men sedan dess har tysken fyra raka förluster mot serben.

Novak Djokovic är inte i toppslag

Det har varit en märklig säsong och uppladdning inför den här säsongen, och det har tagit hårt på ett antal spelare. Novak Djokovic var i perioder urstark förra säsongen, men hade också ett par tunga dagar. Som när han blev diskad i US Open och när han förlorade klart mot Rafael Nadal i finalen i Franska Öppna Mästerskapen.

Men den här säsongen ska Novak Djokovic fortsätta jaga sina stora titlar. Men i tre raka matcher i Australian Open har han tappat set och det känns inte som att vi har fått se serben i sitt yttersta slag än.

Å andra sidan är det mot spelare som Alexander Zverev han behöver steppa upp och nu möter han en tysk som inte ens fått något ordentligt motstånd än. 3-0 mot Dusan Lajovic senast låter väldigt klart, men då var Alexander Zverev flera gånger illa ute i den matchen.

Novak Djokovic vinner spelas till 1,50 gånger såsen hos Betfair. Det har pratats om en skada för serben, men ärligt talat tror jag snarare att det är hans vanliga överdramatiserande. Man brukar lite raljant säga att han alltid har ett par extra timeouts per match, eftersom han kallar in läkarvård så fort han har minsta känning. Eller, som cynikerna säger, vill störa motståndaren.

  Rygga spelet hos betfair – Hämta 100 kronor riskfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Novak Djokovic
Odds: 1,50
Bolag: Betfair
Spelstopp: Tidigast 10:00, tisdag 16 februari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: