27 januari 2019 novak djokovic rafa nadal speltips australian open

Speltips Novak Djokovic – Matteo Berrettini 9/6: Kvartsfinal

Matteo Berrettini står inför sin tuffaste utmaning hittills i Roland Garros 2021 när Novak Djokovic väntar i kvartsfinalen den 9 juni 2021.

Redan när lottningen till Roland Garros 2021 kom för ett par veckor sedan såg man att det här skulle bli en intensiv turnering – på ena sidan av slutspelsträdet.

För på samma halva hade Novak Djokovic, Rafael Nadal och Roger Federer alla lottats och för att nå finalen måste spelarna förmodligen slå ut minst en av dessa för att kunna gå vidare.

Det var också upplagt för att Novak Djokovic skulle få möta Roger Federer i kvartsfinalen, men dessvärre tvingades schweizaren lämna walkover redan innan matchen mot Matteo Berrettini i åttondelsfinalen.

Med andra ord har Matteo Berrettini fått vila sedan i helgen, då han enkelt vann mot Soonwoo Kwon i raka set. Faktum är att Matteo Berrettini nu i tre raka matcher i Franska Öppna Mästerskapen spelat mot ganska enkelt motstånd. Taro Daniel i den första matchen var lite svårare än beräknat, men Matteo Berrettini tog sig ändå enkelt vidare med 3-1.

Dels är det här en fördel för Matteo Berrettini, som inte har behövt slita lika mycket på kroppen, men det kan också vara en liten nackdel att han ännu inte fått visa sig riktigt på styva linan. Det blir lätt en chock mot en spelare som Novak Djokovic.

Världsettan har vaknat till liv

Att Novak Djokovic är världens bästa tennisspelare för tillfället är det många som menar på och han visade bland annat att han har fin form genom att vinna ATP Belgrad så sent som i slutet på maj månad.

Men när det är grus som underlag gäller Rafael Nadal automatiskt som den stora favoriten. Det ställer andra krav på Novak Djokovic – som hela tiden måste utveckla sitt spel.

I åttondelsfinalen mot Lorenzo Musetti var han illa ute efter två raka förlorade set i tiebreak, men därefter kunde Novak Djokovic vakna och vinna enkelt i tre raka set. På pappret gav Lorenzo Musetti upp redan med två game kvar att spela – och skyllde på en skada – men ärligt talat tar jag snarare med mig hur Novak Djokovic hittade sin dödliga nivå i det mest pressade läget. Precis som vi har sett så många gånger förut.

Faktum är att Novak Djokovic nu känns starkare än inför matchen mot Lorenzo Musetti. Mot nästa italienare, Matteo Berrettini, bör han vara klar favorit igen. I mina ögon finns det inte mycket som talar för att Matteo Berrettini ska kunna stoppa en uppenbart formstark Novak Djokovic nu.

Novak Djokovic 3-0 spelas till 2,38 gånger såsen hos Betfair.

  Rygga spelet hos betfair – Hämta 100 kronor riskfritt spel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Novak Djokovic 3-0
Odds: 2,38
Bolag: Betfair
Spelstopp: Tidigast 14:00, onsdag 9 juni 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: