5 juni 2018 Darya Kasatkina Sloane Stephens speltips Franska Öppna kvartsfinal

Speltips Reilly Opelka – Daniil Medvedev 4/6: Ogillar grus

Daniil Medvedev är en framtida världsetta, men ryssen är svag på grus som underlag. Nu möter han svårspelade Reilly Opelka i Roland Garros.

En sak är säker och det är att den ryske talangen Daniil Medvedev inom ett par år kommer att vara världsetta. När Rafael Nadal, Novak Djokovic och Roger Federer har lagt ner sina aktiva spelarkarriär på ATP-touren kommer Daniil Medvedev att vara en av spelarna som tar över. Det är jag ganska säker på.

Men det finns kanske en sak som kan hindr a Daniil Medvedev och det är det faktum att han så uppenbart hatar att spela på grus. Det är inte ett underlag som han gillar att spela – och vore det inte för att det fanns Mastersturneringar och en Grand Slam-turnering att spela på grus hade han förmodligen aldrig gjort det.

Men precis som alla andra måste Daniil Medvedev jaga rankingpoängen (och pengarna såklart) som delas ut under grussäsongen. Det är bara den verklighet man får leva med.

Med allt det här sagt är Daniil Medvedev på intet sätt en usel spelare på grus, även om han i både ATP Madrid (mot Cristian Garin) och i ATP Rom (mot Aslan Karatsev) åkte ut mot spelare som han rimligen borde slå. Båda gångerna var Daniil Medvedev också rejält frustrerad.

Nu är Daniil Medvedev framme vid den tredje omgången i Roland Garros och ställs mot ett mycket tufft motstånd i form av amerikanen Reilly Opelka.

En lång match att vänta

Nu är det inte heller så att Reilly Opelka är en spelare som vill spela på grus. Som hårdservande gigant på 211 centimeter är det självklart att han allra helst spelar på hardcourt – men kan tänka sig att spela på gräs också. Däremot har han sitt stora vapen i servande även på grus, trots att de såklart inte får samma effekt på det långsammare underlaget.

Men mot en spelare som Daniil Medvedev vågar jag lova att han kommer att kunna irritera och göra resultat. Att Daniil Medvedev skulle rida him det här och vinna i raka set ser jag därför som ganska osannolikt.

Daniil Medvedev tappade set mot Tommy Paul och då är Reilly Opelka i mina ögon en s vårare spelare för Daniil Medvedev att möta.

Tre gånger tidigare har dessa båda spelare möts och alla tre gånger har det gått till tre set (i tresetare). Men då har det inte varit grus som underlag ska sägas.

Över 3,5 set spelas till 1,68 gånger såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 3,5 set
Odds: 1,68
Bolag: Unibet
Spelstopp: Tidigast 15:00, fredag 4 juni 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: