9 augusti 2018 Felix Auger Aliassime Daniil Medvedev speltips Rogers Cup

Speltips Sebastian Korda – Andrey Rublev 1/4: ATP Miami

ATP Miami Open eller ATP Masters – ja, kärt barn har många namn. Där spelar hur som helst Andrey Rublev mot Sebastian Korda torsdagen den 1 april 2021.

Det må vara lite speciella förutsättningar i tennisvärlden, men tack och lov har man hittat ett sätt att bedriva tävlingar med limiterat resande och stora säkerhetspådrag kring matcherna.

Det är sällan eller aldrig någon publik på matcherna, utom i Australien vill säga, men det är ändå kul att få se de största spelarna göra upp. I ATP Miami Masters, en stor turnering på den så kallade ATP 1000-nivån, finns det en del publik som trots allt sätter en viss ton på matcherna.

Än så länge har det varit rolig tennis och för svensk del såg det ut att bli någonting extra när Mikael Ymer gick till tredje rundan och fick en överkomlig lottning, men då föll han igenom trots en ganska bra insats och åkte ut. Synd.

Nu gäller det istället att fokusera på annat och personligen är jag alltid sugen på att se Andrey Rublev spela, en av morgondagens stora stjärnor utan någon tvekan.

Nu spelar han mot den långe amerikanen Sebastian Korda, som är född så sent som 2000, och som inom kort kommer att avancera betänkligt på rankingen. Att vara rankad 87 redan nu imponerar, men med mer rutin kommer han att ta sig längre fram. Däremot är det inte en spelare som jag jag tror har det i sig att gå hela vägen.

Det har däremot Andrey Rublev. Det må vara en spelare som redan har spelat snart sju säsonger på touren, men han är på väg att etablera sig i världstoppen på allvar. 23-åringen är rankad 8 i världen och har redan åtta titlar under bältet.

Andrey Rublev har hittat formen

Titlarna genom åren är främst på hardcourt, precis som man spelar i ATP Miami Open, men han har faktiskt två grusvinster också. Då bland annat en från ATP Umag redan 2017 när han alltså inte var mer än tonåring. Det får man ta och imponeras av rakt igenom.

Det stora genombrottet kom 2020 när han vann hela fem titlar och med en titel i ATP Rotterdam i år känns det som att 2021 kan bli ett år som lever upp till hajpen.

Nu har han också fin form och har än så länge inte snubblat någonting i ATP Miami Open. Nu möter han en Sebastian Korda som i för sig spelar på hemmaplan, men som har fått en betydligt enklare lottning hittills.

I mina ögon är det klasskillnad och Andrey Rublev 2-0 spelas till 1,72 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Andrey Rublev 2-0
Odds: 1,72
Bolag: Betsafe
Spelstopp: Tidigast 16:00, torsdag 1 april 2021
TV: 
Stream: