9 augusti 2018 Rafael Nadal Benoit Paire speltips Rogers Cup

Speltips Stefanos Tsitsipas – Rafael Nadal 17/2: Kvartsfinal

Det är kvartsfinal i Australian Open när Stefanos Tsitsipas spelar mot Rafael Nadal natten till onsdagen den 17 februari 2021.

Det har varit en intressant första vecka i Australian Open, och den som har saknat att titta på sport med publik har förmodligen njutit mycket. Inte minst när hemmahoppet Nick Kyrgios har spelat har stämningen på läktarplats varit magisk.

Men nu är Nick Kyrgios utslagen, efter att ha tappat 2-0 till 2-3 mot Dominic Thiem i den tredje omgången, och samtidigt har en lockdown införts i Melbourne för att helt och fullt döda risken för ett virus som sprider sig.

Det gör att det inte längre får vara någon publik på matcherna och det kommer att gälla under veckans första dagar, med stor risk att det förlängs även över helgen. Det är först på söndag som finalen ska till att spelas och då kan vi hoppas på fulla läktare igen.

Men nu är vi hur som helst framme vid kvartsfinalerna och på ett rent sportsligt plan är det en underbar tid som nu väntar i Australian Open.

Stefanos Tsitsipas, som tagit sig hit genom att bland annat slå ut svenskhoppet Mikael Ymer, ska möta Rafael Nadal i en tuff kvartsfinal. Det är trist att spela mot turneringens bästa (?) spelare redan nu, men det måste göras.

Stefanos Tsitsipas väger för lätt

Stefanos Tsitsipas har spelat mot Rafael Nadal vid åtta tillfällen i karriären, men har så här långt bara tagit en enda vinst. Det ’r i för sig betydligt fler vinster än vad merparten av spelarna har klarat av på ATP-touren.

Stefanos Tsitsipas vann i den spanska huvudstaden Madrid sommaren 2019, då i tre set. Stefanos Tsitsipas hade en väldigt bra dag den gången, men efter det har han bland annat förlorat mot Rafael Nadal i ATP Tour Finals två gånger. Stefanos Tsitsipas har totalt fyra raka förluster mot spanjoren.

I den här turneringen tycker jag att Stefanos Tsitsipas har visat prov på att han har det i sig att ta nästa steg, men att det är en ganska bra bit kvar till de allra största. I enstaka matcher, i enstaka turneringar, absolut. Men Stefanos Tsitsipas behöver bli jämnare.

En fördel för Stefanos Tsitsipas är att han slapp spela åttondelsfinalen mot Matteo Berrettini, då italienaren tvingades lämna walkover. Min känsla är att Stefanos Tsitsipas kunde ha åkt ut redan där, inte minst då italienaren hade sett ruskigt stark ut.

Rafael Nadal har fortfarande inte tappat något set och har stark form. Det blir för svårt för Stefanos Tsitsipas här.

Rafael Nadal vinner spelas till 1,47 gånger smeten hos Unibet.

  Rygga spelet hos unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Rafael Nadal vinner
Odds: 1,47
Bolag: Unibet
Spelstopp: Tidigast 01:00, onsdag 17 februari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: