Speltips Östersund Häcken

Speltips AIK – Djurgården 24/4: Stockholmsderby

Den femte omgången i Allsvenskan bjuder på ett högintressant Stockholmsderby mellan AIK och Djurgården.

Det är bara en poäng som skiljer lagen åt inför detta glödheta Stockholmsderby. Båda lagen har hamnat lite på efterkälken under öppningsomgångarna och det råder ingen tvekan om att båda lagen kommer att gå för vinst här för att hänga med i tabellen.

AIK har vunnit båda sina hemmamatcher hittills medan de förlorat på bortaplan två gånger om. Det är en fortsättning på den trend vi fick se under hela fjolårssäsongen och är knappast en slump, även om motståndet på bortaplan har varit tufft hittills.

Det kanske mest oroväckande för AIK:s del har varit sättet de har förlorat på mot Häcken och Malmö där de har släppt in mycket mål. I deras två förluster har det blivit 2-4 mot Häcken och klara 0-3 mot Malmö och backlinjen har inte sett lika stabil ut som i fjol ännu.

Hemma på Friends är de dock som sagt fortsatt starka och de kliver även in som favoriter inför derbyt på söndag. De har ett väldigt bra facit mot Djurgården i dessa derbymatcher och vann båda mötena i fjol, trots att Djurgården såg hetare ut formmässigt. Derbyn brukar alltid leva sina egna liv, men det går inte att ta miste på att AIK:s rutin gör sig som allra bäst i dessa sammanhang.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är svårt att bortse från derbyhistoriken

Även Djurgården har som sagt haft en lite svajig start där de förlorade mot Mjällby i den andra omgången. Tidigare i veckan så mötte de ett IFK Göteborg, som har öppnat starkt, på Gamla Ullevi och fick i alla fall med sig ett kryss från det mötet.

Blåvitt var det klart bättre laget i första halvlek och hade även de farligaste chanserna. Djurgården kom dock tillbaka i den andra halvleken men allt som allt så ska de nog vara nöjda med att de fick med sig en poäng hem från Göteborg.

En sämre nyhet är däremot att Rasmus Schüller fick kliva av i första halvlek och är tveksam till spel inför derbyt. Både Pierre Bengtsson och Elliot Käck är dessutom frågetecken inför matchen, vilket kan ge Djurgården en del problem på vänsterbackspositionen.

Precis som AIK så var det ett starkt försvar som präglade Djurgården förra säsongen, men det har inte sett lika stabilt ut under säsongsöppningen som vi är vana vid. Djurgården har dessutom inte imponerat på gräs direkt och trots att det mycket väl kan bli en både jämn och spännande match så är det flera faktorer som pekar i AIK:s favör. Vi spelar därmed på att AIK fortsätter sin fina derbyform och vinner på söndag för 2.30 hos Campobet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: AIK vinner
Odds: 2.30
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: