Speltips Östersund Häcken

Speltips AIK – Häcken 19/10: Toppmöte

AIK tar emot serieledarna BK Häcken i den 27:e omgången av Allsvenskan. Matchen spelas onsdagen den 19 oktober 2022 med avspark kl 19:00.

AIK:s jakt på en Europa-plats har fått nytt liv. I och med segern i derbyt mot Djurgården är man bara en poäng efter lokalrivalen.

Med fyra matcher kvar att spela av allsvenskan är det vidöppet i kampen om andra- och tredjeplatsen. AIK har två raka segrar efter att ha slagit Helsingborg för att sedan gå vinnande i söndags derbybatalj. John Guidetti gav gästerna ledningen på Tele2 Arena och var sedan starkt bidragande till den viktiga 2-1-segern.

Med bara ett kort andrum rullar nu toppstriden vidare då AIK gästas av ett BK Häcken som skaffat sig en serieledning med fem poängs marginal ner till Hammarby.

Fördel Häcken

I den näst senaste omgången var Häcken i Stockholm och kunde ta en blytung 1-0-seger i seriefinalen mot Djurgården. Nu väntar ett nytt toppmöte i huvudstaden och skulle man gå segrande här så lär det nog bli Häcken som ror hem SM-guldet.

Man har i alla fall skaffat sig ett guldläge som heter duga och man visade ingen guldfrossa i lördagens hemmamöte mot Gif Sundsvall. Ställningen var visserligen 1-1 i halvtid, men Häcken dominerade matchen stort och i andra halvlek kunde man gå ifrån till en 4-1-seger.

Häcken och AIK möttes senast på Hisingen i den första omgången och då blev det ett målkalas som hemmalaget vann med 4-2. När de nu möts igen är förutsättningarna jämna men det är AIK som gäller som knappa favoriter.

AIK kommer från en urladdning i derbyt och det är inte sällan som derbysegrar följs upp med lite sämre prestationer. Ett frågetecken jag vill sätta är också huruvida veteranerna Guidetti, Larsson och Lustigs kroppar står pall det täta matchandet.

Totalt sett har Häcken varit ett bättre lag än AIK den här säsongen och jag tror att man har goda chanser till poäng här. Till sin fördel har man också ett dygns längre vila och en mindre fysiskt krävande match senast. Mitt spel blir X2 och att det görs under 4.5 mål totalt till 1.75 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & under 4.5 mål
Odds: 1.75
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, onsdag 19 oktober 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: