Speltips AIK – Hammarby 28/8: Stockholmsderby

Axel Sjödin Publicerat: 28 August 2022

Söndagen bjuder på ett saftigt Stockholmsderby i toppstriden då AIK tar emot Hammarby på Friends.

AIK - Hammarby

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Medan det har gått trögt för AIK under ett tag nu så har Hammarby seglat upp som ligatvåa och är det lag som har bäst slagläge mot Häcken i tabelltoppen i nuläget. Derbyt mot AIK kommer att besvara många frågor för Bajens del och vid vinst så måste deras titelsatsning tas på allvar.

AIK lyckades inte vända det tuffa underläget mot Slovácko i returen i torsdags då de återigen förlorade med 0-1. Den tunga förlusten nere i Tjeckien i öppningsmatchen innebar att förtroendet för Bartosz Grzelak var förbrukat och att han fick lämna sin tränarpost. Nu har AIK varken spel i Conference League eller ett bra utgångsläge i guldstriden, trots en väldigt stabil trupp.

Henok Goitom har tagit över som interimtränare och redan i hans första match mot Norrköping så fick vi se ett annat AIK där det verkade finnas spelglädje i offensiven. Det blev tillslut en 4-2-seger efter en händelserik match, men tränarbytet räckte inte till för att vara nära på att ta sig tillbaka i Conference League-kvalet.

När spelschemat nu lättar så kanske AIK kan få ett uppsving, men ifall de ska kunna hänga på i toppstriden så gäller det först att de ställer om snabbt för att slå Hammarby.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bajen har vunnit tre raka nu

Hammarby har repat sig bra efter den snöpliga förlusten hemma mot Värnamo i slutet av förra månaden. Sedan dess har det varit tre raka vinster och en väldigt tung skalp med tre poäng borta mot ett formstarkt IFK Göteborg i en jämn match där motståndarna brände en straff i första halvlek.

Självförtroendet är säkerligen på topp efter överkörningen av Degerfors med 5-1 i förra omgången, men ett derby mot AIK innebär såklart en helt annan kaliber på motståndet. Bajen har i alla fall kunnat ladda upp inför matchen under hela veckan, till skillnad från AIK, vilket kan komma att bli en avgörande fördel.

AIK har dock ett väldigt starkt facit när det kommer till just derbyn med deras rutinerade trupp. Goitom vet dessutom precis hur mycket en sådan här match betyder och det lär inte sparas på krutet, även om AIK:s lag har matchats hårt under den senaste tiden och som dessutom saknar Vincent Thill efter hans avstängning förra matchen.

Ser man till formen så är det inte konstigt att Hammarby går in som favoriter här, men AIK har en förmåga att växa i matcher som dessa och med 2.28 gånger pengarna på AIK med pengarna tillbaka vid oavgjort hos Mr Green så känns det som det mest spelvärda alternativet.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: AIK – Draw no bet
Odds: 2.28
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: