Speltips AIK – Kalmar 17/7: Pressat hemmalag

Axel Sjödin Publicerat: 15 July 2022

AIK letar efter sin första vinst sedan återstarten då de möter Kalmar hemma på Friends under söndagen.

AIK - Kalmar

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Även om båda lagen förmodligen hade hoppats på mer från matcherna sedan återstarten så är det AIK som det har gått klart tyngst för under de senaste veckorna. När de nu är tillbaka på hemmaplan så är de självklart favoriter och börjar bli pressade att vinna för att inte halka efter Häcken och Djurgården i toppen.

Med tanke på hur bra AIK såg ut innan uppehållet så är det med viss förvåning vi kan konstatera att de inte har lyckats vinna någon av sina tre matcher sedan Allsvenskan drog igång igen. Ett kryss mot Degerfors och en förlust hemma mot Mjällby är två undermåliga resultat i rad. Sist fick de också nöja sig med ett kryss i den tuffa bortamatchen mot Elfsborg, trots att Stockholmsklubben var i ledning två gånger om.

För ett lag som AIK så krävs det inte många negativa resultat för att supportrar och medier ska börja skruva på sig och allt annat än en vinst mot Kalmar kommer att sätta väldig press på laget. Men nu har de i alla fall fått in sin stora transferbomb John Guidetti i truppen som kommer att kunna spela sin första match nu på söndag.

Med Jordan Larsson hann inte riktigt lämna något större avtryck, men förhoppningarna John Guidetti är desto större. Han kan mycket väl vara precis den spelaren som AIK behöver för att vända den negativa trenden och vara med och slåss om titeln i höst.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kalmar är inget lätt motstånd

Henrik Rydströms Kalmar tuffar på och ligger i dagsläget sexa i tabellen. Framgångarna har fortsatt även den här säsongen, trots att de inte alls har samma spelarmaterial som klubbarna runt dem på den övre tabellhalvan.

De inledde omstarten med en uddamålsvinst mot Värnamo, men har därefter två raka kryss med ställningen 1-1 mot Helsingborg och Sirius. Särskilt mot Helsingborg borde de nog ha kunnat få med sig mer, även om Helsingborg trots allt hade skapar tillräckligt med målchanser för att vaska fram den kvittering som kom på straff på tilläggstid.

Något som både Kalmar och AIK har haft gemensamt är att de har saknat lite spets framåt. Mycket pekar på att mötet på Friends kan bli rätt målsnålt mellan två klubbar med stark defensiv. Detta säger jag, trots att AIK har släppt in alldeles för mycket mål i år.

Underspelet ser lockande ut, men för att krydda oddsen lite så kombinerar vi det med en dubbelchans 1X för 1.93 hos Campobet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X & under 2,5 mål
Odds: 1.93
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: