Speltips Östersund Häcken

Speltips AIK – Malmö FF 11/5: Toppmöte

Ett AIK som hittat formen tar emot Malmö FF i den åttonde omgången av Allsvenskan. Matchen spelas onsdagen den 11 maj 2022 med avspark kl 19.00 Friends Arena.

Trots att bara sju omgångar är spelade ställs nu förra säsongens etta och tvåa i Allsvenskan mot varandra för andra gången i serien. Räknar vi in Svenska Cupen är det säsongens tredje möte mellan lagen och det är Malmö FF som gått segrande båda gångerna.

De två tidigare mötena har emellertid spelats i Malmö, men nu är det AIK som har hemmaplan och det förändrar förutsättningarna en hel del. Solna-laget vägrar att förlora på Friends Arena och därtill har man höjt sin nivå i de senaste matcherna.

AIK kommer nu till det här toppmötet med fyra raka segrar och lika många hållna nollor. Man har vunnit samtliga sina fyra hemmamatcher i Allsvenskan med 1-0. Senast var det IFK Göteborg som besegrades och dessförinnan slog man GIF Sundsvall borta med 2-0. Det gör att man, precis som MFF, står på 15 poäng efter sju omgångar.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Försvarsstarka lag

Malmö FF har inte nått några högre höjder så här långt, men lägstanivån har varit hög. Kryssen hemma mot Elfsborg och på bortaplan mot Värnamo är de förstås inte nöjda med. Samtidigt har de endast släppt in ett enda mål på sju matcher och det med en hårt skadedrabbad trupp.

MFF gjorde kanske sin bästa insats för säsongen då man besegrade AIK med 3-0 hemma i den tredje omgången. Man fick då en drömstart och kunde sedan genomgående dominera händelserna. Nu kommer man från en 2-0-seger hemma mot Mjällby där man fick klara sig utan, bland andra, Christiansen, Berget, Nalic och Kiese-Thelin. Därtill tvingades Lewicki och Dahlin utgå under matchen.

Senast AIK och Malmö FF möttes på Friends Arena var för ganska exakt ett år sedan. Då slutade det 1-1 och faktum är att de fyra senaste mötena i Stockholm har slutat just oavgjort.

Att vi har att göra med två försvarsstarka lag är ingen överdrift direkt. AIK har, efter en lite svajigare inledning, hållit nollan i sina fyra senaste matcher och Malmö har hållit nollan i sina fem senaste.

MFF var det klart bättre laget när de möttes i Malmö, men AIK har höjt sig sedan dess och det mesta talar för att det här kommer att bli en mycket jämn batalj. AIK gäller som knappa favoriter hos spelbolagen då ett rakt spel på hemmalaget ger cirka 2.55 gånger insatsen.

AIK:s hemmafördel och Malmös skadeproblematik gör det här, i mitt tycke, helt jämnt på förhand. Ett underspel ligger förstås väldigt nära till hands, men ger inte mycket till utdelning. Mitt spel blir istället att båda lagen inte gör mål till 1.80 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM – Nej
Odds: 1.80
Bolag: Betsson
Spelstopp:
19:00, onsdag 11 maj 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: