Speltips AIK – Sundsvall 4/9: Klasskillnad

Axel Sjödin Publicerat: 4 September 2022

AIK har fortfarande inte gett upp på sina gulddrömmar då Sundsvall kommer på besök under söndagskvällen.

AIK - Sundsvall

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En utmanare om guldet möter tabelljumbon Sundsvall och det finns väl egentligen inte så många olika sätt detta kan sluta på. AIK har inte varit i någon strålande form själva under sommaren, men efter uttåget ur Conference League-kvalet så kan de helt och hållet rikta blickarna mot ligaspelet återigen.

Supportrarna är måhända inte särskilt nöjda i nuläget då AIK varken tog sig till Europaspel eller ser ut att vara en het kandidat till att utmana om titeln, men ännu finns det tid kvar och AIK har trots allt det mest bekväma spelschemat kvar av lagen i topp fyra.

Klubben verkar ha fått ett lyft sedan Henok Goitom tog över som interimtränare, även om det inte räckte för att vända på steken mot Slovácko. Under hans tid vid rodret så har de i alla fall kört över Norrköping efter en briljant första halvlek och har lyckats kryssa hemma i derbyt mot Hammarby där de tog ledningen två gånger om.

Årets upplaga av AIK är inte riktigt det stabila lag som kan säkra en 1-0-seger efter att ha tagit ledningen tidigt, men det är inte nödvändigtvis dåligt att de går ifrån den spelfilosofin heller.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det börjar se hopplöst ut för Sundsvall

Det har skrivits många texter om hur tufft läget är i Sundsvall under säsongen och det finns inte mycket som tyder på motsatsen. De två senaste omgångarna var på många sätt avgörande då de ställdes mot både Helsingborg och Degerfors i två raka matcher – vilket inte gick Sundsvalls väg.

Sundsvall förlorade båda matcherna och har nu fem poäng upp till Degerfors på kvalplatsen. De har inga lätta matcher kvar på säsongen och frågan är var poängen ska komma från. Det är svårt att se något annat än att Giffarna återigen åker ned till superettan och det är egentligen inget snack om att de har varit det sämsta laget i ligan sett över säsongen.

Deras amerikanska satsning har fallit platt och spelarmaterialet räcker kort och gott inte till. Defensiven är horribelt dålig och de har inte lyckats lösa problemen alls under säsongens gång. Med 51 insläppta mål på 20 matcher så blir det väldigt svårt att plocka poäng.

AIK borde kunna hantera ett Sundsvall i spillror förhållandevis enkelt och därmed spelar vi också på att hemmalaget vinner med -1,5 asian handicap för 1.60 hos Expekt.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: AIK -1,5 asian
Odds: 1.60
Bolag: Expekt
Spelstopp: 17:30
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: