Speltips AIK – Värnamo 14/8: Tungt spelschema

Axel Sjödin Publicerat: 14 August 2022

Efter en lyckad kväll ute i Europa så blickar AIK återigen mot allsvenskan där de möter Värnamo.

AIK - Värmamo

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AIK lyckades tillslut med att slå nordmakedonska Shkendija i Conference League-kvalet, men det krävdes straffar för att skilja lagen åt efter ett dramatiskt dubbelmöte. De undvek fiasko med minsta möjliga marginal och kommer att behöva ställa om snabbt då de möter tjeckiska Slovácko i play-off som börjar redan nu på torsdag.

Med alla chanser de skapade så borde AIK kanske ha kunnat poängtera dubbelmötet mot Shkendija lite tidigare i matchen, men det ville sig inte riktigt. Spelet såg i alla fall ganska bra ut, men att de behövde spela 120 minuter i ett redan tätt spelschema kommer såklart att påverka efterföljande matcher.

AIK har en ganska ålderstigen trupp och det lär inte vara helt lätt att ladda om batterierna på några dagar inför ett klurigt möte mot Värnamo hemma. Vi lär nog få se en viss rotation i truppen inför detta mötet då torsdagens match mot Slovácko rimligtvis kommer att prioriteras.

John Guidetti var i alla fall inte med senast på grund av COVID-19 och Alexander Milosevic har missat ett par matcher nu.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Värnamo har ett bra läge för att sno åt sig poäng

När dessa båda lagen möttes på Finnvedsvallen för bara några veckor sedan så såg det väldigt lovande ut för Värnamo som hade lyckats vända ett underläge till 2-1, men AIK lyckades vända och vinna med 3-2 efter ett par rejäla missar från målvakt och försvar i Värnamo. De är därmed tillsammans med Häcken det enda laget som har besegrat Värnamo på sin hemmaplan.

Värnamo visade dock att deras fina insats mot AIK knappast var en slump då de sedan dess har åkt upp till Tele2 där de bortaslog Hammarby. De följde dessutom upp den fina insatsen med att sätta stopp för vinstmaskinen Djurgården i ett mållöst kryss på Finnvedsvallen i mötet därefter.

Båda de andra Stockholmsklubbarna har alltså tappat poäng mot Värnamo i de två senaste omgångarna och med AIK:s spelschema så är förutsättningarna väldigt bra för att utöka den sviten.

Det är ett vågat spel med tanke på att Värnamo framförallt är hemmastarka, men AIK har inte sett strålande ut på senaste och lär ha fokus på annat håll. Vi spelar därmed på en dubbelchans X2 för 2.40 hos Betsson.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 2.40
Bolag: Betsson
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: