27 mars 2019 djurgården skellefteå speltips odds shl

Speltips Djurgården – AIK 16/10: Tungt Stockholmsderby

Söndagen bjuder på ett högintressant möte från guldstriden då Djurgården möter sin ärkerival AIK med fem omgångar kvar.

Djurgården förlorade ödesmatchen mot Häcken i den förra omgången, vilket gjorde att Hisingsklubben gick upp som ensam serieledare med tre poängs marginal ned till jagande Djurgården. Det ska mycket till för att Häcken ska tappa poäng mot Sundsvall under lördagen, vilket innebär att mycket press ligger på Djurgården som knappt har råd att tappa poäng i derbyt.

Men trots två raka förluster i ligaspelet så har Djurgården ändå sett väldigt bra ut i spelet på senaste. De har hunnit med att besegra tufft motstånd i form av Gent två gånger om under samma period och toppar därmed sin Conference League-grupp sensationellt nog.

Bortsett från bottennappet mot Degerfors, som känns som en engångsföreteelse, så har Djurgården spelat som ett guldvinnande lag. Men det är inte längre i deras händer. Nu kan AIK potentiellt sätta käppar i hjulet för deras ärkerivaler i ett derby som AIK haft en klar fördel i på senaste år.

Söndagens derby blir med andra ord en riktig smällkaramell och kanske kan en vinst mot AIK i ett avgörande skede vara det som bär Djurgården över mållinjen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AIK har allt att vinna på söndag

Även AIK har allt att spela för då de bara är fyra poäng bakom Djurgården och två poäng bakom Hammarby som innehar den åtråvärda tredjeplatsen. Resultaten på senare tid har dock varit allt annat än övertygande då de bara tagit fem poäng på de fyra senaste matcherna mot flera lag de rimligtvis borde slå.

En förlust mot Varberg och kryss mot Degerfors och Sirius duger inte riktigt till ifall de ska utmana högre upp i tabellen. Som tur är så fick de i alla fall med sig en vinst hemma mot Helsingborg med 2-0 senast i vad som var en kontrollerad match och tre säkra poäng.

Tack vare andra lags svaga resultat så har AIK lyckats hålla sig kvar i Europastriden och har egentligen allt att vinna här. Djurgården är klara favoriter medan AIK lär vara taggade till tusen med Sebastian Larsson och Mikael Lustigs sista derby i den gulsvarta tröjan.

Mot ett Djurgården som har flera skadeproblem såsom Hampus Finndell, Rasmus Schüller och Hjalmar Ekdal, som utgick sist mot Gent, så borde AIK ha en rätt bra chans. Inte minst när man fakturerar in att Djurgården behöver ladda om med så få vilodagar medan AIK har haft helt veckan på sig att förbereda sig. Med flera spelare borta så lär Djurgården i alla fall vara lite sårbara defensivt och därmed spelar vi på att båda lagen gör mål för 1.75 hos Lucky Sports i ett derby där båda kommer att gå för vinsten.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.75
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: