Speltips Djurgården – Elfsborg 29/8: Mental prövning

Martin Efvergren Publicerat: 29 August 2022

Ett Djurgården i medgång tar emot ett formsvagt Elfsborg i den 20:e omgången av Allsvenskan. Matchen spelas måndagen den 29 augusti 2022 med avspark kl 19:10.

Djurgården – Elfsborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter 15 raka matcher utan förlust tog Djurgårdens svit slut då man föll med 3-2 borta mot Apoel i tisdags. Men det är förstås ovidkomligt när det innebar att man vann med 5-3 totalt och därmed kvalificerade sig för gruppspelet i Conference League.

För den som har följt Djurgården nära den senaste tiden kommer den här framgången inte som en överraskning. I synnerhet har man presterat på en väldigt hög nivå i Europaspelet och nu har man alltså nått sitt huvudmål.

Samtidigt är man mitt i en guldjakt i Allsvenskan där man senast tappade poäng borta mot Varberg. Nu krävs att man kan hitta rätt fokus efter de senaste dagarnas firande av cuptriumfen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnålare än förväntat

Elfsborgs säsong har inte utvecklats i rätt riktning. Det är lätt att peka på att man blivit sämre på grund av tappet av Simon Olsson, men man har också gjort, på pappret, starka värvningar.

Hursomhelst har Elfsborg nu spelat tio raka matcher utan att vinna, om vi räknar Europaspelet. De fyra senaste matcherna har då slutat oavgjort, varav de tre senaste med resultatet 1-1.

Förra helgen var man det spelförande och dominerande laget då man mötte Värnamo på Finnvedsvallen. Trots många chanser att avgöra fick man dock åka hem till Borås med ytterligare ett kryss.

Oavgjort blev det också när Elfsborg och Djurgården möttes på Borås Arena i maj. Den matchen förblev mållös och målsnålt brukar det ofta bli när de här lagen möts. I sex av de sju senaste mötena har det gjorts under 2.5 mål totalt.

Djurgården är förstås favoriter, men de ställs inför en mental prövning i fråga om att ladda om efter förra veckans euforiska framgång. Elfsborg har också varit bättre än vad resultatet antyder och så stor skillnad är det egentligen inte på de här båda lagen. Mitt spel blir att det kommer göras under 3 mål (asian handicap) till 1.76 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian)
Odds: 1.76
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 19:10, måndag 29 augusti 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: