27 mars 2019 djurgården skellefteå speltips odds shl

Speltips Djurgården – Häcken 9/10: Seriefinal i guldstriden

Söndagens höjdpunkt kommer från allsvenskan där vi bjuds på seriefinal mellan Djurgården och Häcken i guldstriden.

De två stora guldkandidaterna står båda på 48 poäng inför omgången och ställs mot varandra med bara sex omgångar kvar att spela i ligaspelet. Det lär bli en fantastisk inramning och mycket känslor på spel i en match som potentiellt har Lennart Johanssons pokal i potten.

Djurgården hade verkligen en chans att koppla greppet om ligatiteln då de mötte Degerfors i senaste omgången, men de förlorade överraskande nog med 0-3. Det var en av lagets sämsta insatser under en säsong som annars har präglats och en hög och jämn nivå. De studsade dock tillbaka inom kort då de besegrade Gent på bortaplan i torsdags, vilket minst sagt är imponerande och en stark kontrast till vad vi fick se i Degerfors.

Djurgården har i alla fall lyckats balansera både ligaspelet och spel ute i Europa på ett väldigt imponerande vis hittills. De leder sensationellt nog gruppen i Conference League och toppar även allsvenskan med liten marginal. Nu gäller det att snabbt ställa om efter torsdagen och sikta på seriefinalen.

Spelschemat är väldigt tufft under några veckor framöver, men Djurgården har som sagt lyckats sköta balansen otroligt bra och med Hjalmar Ekdal tillbaka i startelvan så ska de nog kunna hantera båda fronter framöver också.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Rutin är ett problem för Häcken

Häcken har verkligen stått för en fantastisk säsong och det var inte många som på förhand väntade sig att de skulle vara inblandade i någon form av titelstrid. Per Mathias Högmo har dock lyckats forma denna unga trupp till ett slagkraftigt lag som klart förtjänar sin plats i tabellen.

Men Häcken har verkligen haft chansen att dra ifrån i guldstriden utan att lyckas. Deras fyra senaste matcher har alla varit kryss och de borde verkligen ha fått med sig mer i matcher som de mot Degerfors och Varberg ifall de ska kunna vinna guld. Häcken har en ung trupp och klubben har inget riktigt vinnar-DNA, och bristen på rutin i den sits de är i nu har börjat synas.

Formen har börjat avta i takt med att gulddrömmen börjar bli mer och mer verklig, och det är nu mot Djurgården det verkligen gäller. De måste visa att de kan vinna sådana här matcher med mycket på spel, men formen talar emot dem. Det har varit väldigt fin uppslutning kring klubben i alla fall och de kan nog förvänta sig ett ganska rejält bortastöd för att vara Häcken nu på söndag. Men Djurgården är ett sånt lag som har ett visst je ne sais quoi och som reser sig i de stora matcherna. Vi spelar därmed på den raka ettan här för 2.00 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Djurgården vinner
Odds: 2.00
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 17:30
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: