Speltips Djurgården – Hammarby 3/7: Stockholmsderby

Axel Sjödin Publicerat: 3 July 2022

Söndagen bjuder på ett Stockholmsderby med mycket på spel då Djurgården och Hammarby drabbar samman på Tele2.

Djurgården - Hammarby

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är oerhört jämnt uppe i toppen med många lag inblandade i toppstriden inför den stundande omgången. Djurgården och Hammarby befinner sig på tredje- respektive fjärde plats – båda på 21 poäng – inför söndagens derby, och båda lära känna sig pressade att vinna för att haka på Häcken och AIK ovanför dem.

Hammarby kommer senast från en annan sexpoängare i toppen då de mötte Häcken hemma på Tele2 i omstarten under förra helgen. Häcken blixtrade till i ett par gånger om i andra halvlek och visade precis vilken spets de besitter i offensiven då de inom loppet av ett par minuter hade tagit en 2-0-ledning och såg ut att gå tre poäng till mötes.

Bajen lyckades dock ta sig tillbaka in i matchen och lyckades kvittera i den 88:e minuten genom Björn Paulsen. Det var oerhört starkt att få med sig en poäng utifrån de förutsättningarna, och många var nog nöjda med en poäng där trots allt – inte minst med tanke på hur nära de var att släppa in ett tredje mål under tilläggstiden.

Med tanke på att Hammarby trots allt tappat kvalitet under uppehållet efter försäljningarna Williot Swedberg och Mayckel Lahdo så kan det nog bli svårt att satsa mot den absoluta toppen utan förstärkningar. Mads Fenger är också avstängd inför derbyt.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos 888!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Djurgården ser ut att vara på rätt väg

Ett lag som hade en betydligt mer avslappnande helg sist var Djurgården som körde över Sundsvall i ett målkalas på NP3 Arena. Giffarna tog en tidig ledning men det dröjde inte länge innan Djurgården gav svar på tal och därefter körde gasen i botten.

Matchen slutade 5-2 i Djurgårdens favör och tre förväntade poäng inkasserades. Efter en lite skakig start på säsongen så är de nu med i toppstriden på riktigt. Hemma så har de varit riktigt bra med 16 poäng av 18 möjliga hittills. Det är på bortaplan som de verkligen har lämnat mer att önska. Vinsten mot Sundsvall var däremot väldigt viktig för att inte sätta griller i huvudet på dem. Med ett enda mål på fem bortamatcher dessförinnan så lär fem mål i en och samma bortamatch ha suttit väldigt skönt för Djurgården.

Ett Djurgården utan Sead Haksabanovic och Rasmus Schüller ska alltså nu försöka vända på ett deprimerande derbyfacit som de har haft senare åren. Men Djurgården känns som att de går år rätt håll, vilket inte kan sägas om Bajen på samma sätt. Hammarbys upphämtning mot Häcken visade prov på mental styrka, men de imponerade inte spelmässigt. Djurgården är offensivt vassa och bör kunna såra detta Hammarby. Vi spelar därmed på den raka ettan här för 2.30 hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Djurgården vinner
Odds: 2.30
Bolag: 888sport
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: