Speltips Djurgården – IFK Göteborg 18/9: Fördel hemmalaget

Axel Sjödin Publicerat: 18 September 2022

Djurgården och IFK Göteborg drabbar samman i ett möte där mycket viktiga poäng står på spel för båda lagen.

Djurgården - IFK Göteborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En stormatch väntar som sista utmaning innan det är dags för vila och landslagsuppehåll. Djurgården är fortsatt bara en poäng bakom serieledande Häcken och har chansen att gå förbi då Häcken möter tufft motstånd i helgen. IFK Göteborg spelar i sin tur för chansen att nå ut i Europa, förlusten hemma mot Helsingborg förra helgen var ett stort bakslag för de ambitionerna och ifall de går tomhänta nu på söndag så är det med största sannolikhet kört.

Det är alltså mycket som står på spel som sagt och båda lagen lär ge allt då de har två veckor på sig att vila upp sig inför nästa match. Djurgården har annars haft ett tufft spelschema, med både guldstrid i ligan och Conference League, som de har lyckats balansera bra.

I torsdags så lyckades de besegra de norska ligaledarna Molde i en väldigt svängig match där Joel Asoro kunde trycka dit 3-2 på tilläggstid på ett kokande Tele2. I dagsläget så har Djurgården därmed både goda chanser att avancera ur gruppen och att slåss om ligatiteln, vilket är ett kvitto på vilken fantastisk säsong som klubben har stått för.

Spelet på senaste har dock inte riktigt sett lika bländande ut som det gjorde under sommaren, men de har en förmåga att trots allt få med sig ett resultat när de behöver det.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

IFK Göteborg föll då de behövde leverera som mest

Blåvitt har också stått för en bra säsong där de har överträffat många förväntningar, men de är inte riktigt mogna att på allvar vara med och utmana om Europaplatser, vilket resultatet förra helgen visade.

Det var en riktigt blek insats från Göteborgsklubbens sida mot Helsingborg förra omgången, vilket är en del av det mönster de visat upp under hela säsongen med ganska ojämna resultat. De har i alla fall visat att de har något att bygga vidare på inför framtiden, inte minst med deras unga stjärnskott Hussein Carneil och Johan Bångsbo.

Det är lite svårt att förutspå vilket IFK Göteborg som kommer att dyka upp på Tele2, men oavsett så känns Djurgården för stabila för att förlora en sådan här match på hemmaplan i nuläget. De har gått 12 raka matcher utan förlust i ligan och har bara förlorat en av 21 under samma tidsperiod ifall man också räknar in cupen och Europaspel.

Risken finns dock att det är lite trötta ben efter torsdagens insats och att det kan bli ett ställningskrig inledningsvis. Vi spelar på dubbelchansen 1X kombinerat med ett spel på under 3,5 mål för 1.68 hos Lucky Sports, vilket överensstämmer med vår förväntade matchbild.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X & under 3,5 mål
Odds: 1.68
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 17:30
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: