Speltips Djurgården – Kalmar 14/8: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 14 August 2022

Djurgården riktar åter blicken mot allsvenskan där de tar sig an Kalmar under söndagseftermiddagen.

Djurgården - Kalmar

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det blev ännu en bekväm seger för Djurgården ute i Europa då de vann hemma mot Sepsi med klara 3-1 och därmed bokade sin plats i play-off med de sammanlagda resultatet 6-2 mot rumänerna.

Djurgården fortsätter att imponera i kvalspelet till Conference League och har nu bara ett sista dubbelmöte mot cypriotiska APOEL kvar att ta sig förbi innan gruppspelet. Den första matchen spelas hemma redan på onsdag och Djurgården lär oundvikligen behöva fakturera in det i beräkningen när de plockar ut den trupp som ska spelas mot Kalmar.

Förra helgen så bröts Djurgårdens fina vinstsvit efter att ha hållits till ett mållöst kryss mot Värnamo på Finnvedsvallen. Dessförinnan var det nio raka segrar i bagaget, men i returmötet mot Sepsi så visade de i alla fall inga tecken på att formen skulle ha avtagit på något vis.

Det kan dock bli tungt att spela mot ett Kalmar där de behöver jaga en del boll och gästerna lär kanske se sin chans att ta poäng i en annars väldigt tuff match. Både Rasmus Schüller och Hampus Finndell klev också av planen skadade senast, vilket inte är några glada nyheter för klubben.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kalmar kan göra det tufft för Djurgården

Det är aldrig lätt att möta Kalmar, vilket de inte minst visade i förra omgången då de besegrade AIK med 1-0 hemma efter att ha blivit tilldelade sin första straff för säsongen. De har med den tunga trepoängaren fortsatt lite häng på topplagen då de bara är tre poäng bakom Malmö i tabellen.

Även Kalmar har dock lite problem med skador då Johan Stenmark nu bekräftat kommer att missa resten av säsongen efter operation. Det innebär att Kalmar bara har två mittbackar i truppen, vilket kan innebära vissa problem framöver.

Det är dock inte en krissituation mot just Djurgården direkt, men där kommer det inte att bli lätt för försvaret oavsett. Även om Kalmar har ett par fina 1-0-vinster mot AIK och Elfsborg i deras tre senaste matcher så har bortaspelet inte sett lika imponerande ut. De har fem matcher utan vinst på bortaplan och senast så blev det en snöplig förlust mot Degerfors med 1-2.

Jag tror i alla fall att Kalmar kan utmana Djurgården en del, som borde vara trötta efter intensivt Europaspel. Kalmar lär få sina möjligheter under matchen och vi spelar därmed på att båda lagen gör mål för 1.95 hos Lucky Sports

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.95
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: