11 september 2017 IFK Göteborg Djurgården

Speltips Djurgården – Sundsvall 24/10: Storfavoriter

Djurgården är storfavoriter när man tar emot ett avsågat Gif Sundsvall i den 28:e omgången av Allsvenskan. Matchen spelas måndagen den 24 oktober 2022 med avspark kl 19:00.

Djurgårdens IF har en maxad höst bakom sig där man har gjort det otroligt bra i Conference League. Det täta matchandet lär dock ha bidragit till att man förmodligen får ge sig mot Häcken i kampen om SM-guldet.

Nu gäller det först och främst att försöka behålla andraplatsen, bli bäst i stan och ta sig till Europa även nästa säsong. Det såg emellertid mörkt ut efter den första halvleken borta mot Malmö FF i torsdags. DIF låg under med 2-0 och såg ut att gå mot sin fjärde raka förlust i allsvenskan.

Men då plockade man återigen fram den där mentala styrkan som tagit dem ut i Europa. På något sätt lyckas man då vända matchen till seger med 3-2 efter att Danielson slagit in det avgörande målet på straff på tilläggstid.

Full fart framåt

Gif Sundsvalls säsong har däremot inte kantats av så många storartade bedrifter och euforiska glädjestunder. Det har mest bara varit motigt från början till slut – för slut är det trots att tre matcher återstår. I och med förlusten senast är det hela 12 poäng upp till Degerfors på kvalplatsen.

Giffarna sprattlade till och vann med 3-2 hemma mot IFK Göteborg för två omgångar sedan. Men känslan av att Gif Sundsvall ska kunna resa sig från det bottenträsk man varit i hela säsongen har aldrig riktigt infunnit sig.

Efter den segern har det blivit två raka förluster mot Häcken och senast Värnamo. Man såg ut att kunna ta en poäng mot de sistnämnda, men på tilläggstid släppte man in 2-1 till gästande Värnamos fördel.

Senast Gif Sundsvall och Djurgården möttes blev det ett målkalas som gästerna från Stockholm vann med hela 5-2. När de nu möts igen gäller DIF, av naturliga skäl, som jättefavoriter.

Det enda som talar emot en storseger för Djurgården är, som alltid, potentiell underskattning samt det faktum att man har bortamatch mot Molde på torsdag.

Jag har dock svårt att se något annat än att Djurgården kommer att vara fullt påkopplade och sätta full fart framåt. Samtidigt har Giffarna gjort mål i sina fem senaste matcher och de kan säkert vara med och bidra till att det här blir målrikt. Mitt spel blir att det kommer göras över 3.5 mål totalt till 1.85 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 3.5 mål
Odds: 1.85
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, måndag 24 oktober 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: