Speltips Elfsborg Degerfors

Speltips Elfsborg – Degerfors 14/10: Positiv trend

Det är två lag med positiv trend som möts när IF Elfsborg tar emot Degerfors IF i den 26:e omgången av Allsvenskan. Matchen spelas fredagen den 14 oktober 2022 med avspark kl 19:00.

Elfsborg hade en väldigt motig period under sommaren och fram till september månad. I cup-förlusten mot Oskarshamn nådde man emellertid botten för att vända uppåt.

Inför hemmamötet mot Kalmar FF i söndags hade Elfsborg vunnit fyra raka matcher och tagit ett kliv uppåt i tabellen. Dessförinnan hade man också vunnit prestigemötet borta mot IFK Göteborg med 3-1.

Men det här blev inte Elfsborgs match. I synnerhet inte den andra halvan av den första halvleken. Efter att Bernhardsson, Frick och Strand fått kliva av skadade kunde Kalmar göra två mål i slutsekunderna av halvleken. 2-0 till gästerna stod sig sedan matchen ut.

Degerfors är klart bättre än senast

Degerfors ger sig aldrig, det är klubbens paroll och återigen visar man att man kan leva upp till den devisen. När det krävs som mest spelar man sin kanske bästa fotboll på hela säsongen och kommer nu till det här mötet med sex raka matcher utan förlust.

Man har visserligen kryssat fyra av dessa, men då har man mött både Häcken och AIK på bortaplan. I lördags tog man emot Sirius och det blev en jämn batalj som rättvist slutade 0-0. Det var ännu en stabil insats av Degerfors, men inte lika bra som i omgången innan då man slog Djurgården med 3-0.

Degerfors går nu för att ta sig upp på säker mark och man har knappat in alltmer på Varberg som ligger närmast ovanför kvalplatsen.

När Degerfors och Elfsborg senast möttes blev det en rejäl överkörning av Borås-laget som vann med hela 6-0 på Stora Valla. Elfsborg gäller nu som klara favoriter även inför den här matchen, men det är mycket som talar för att de kommer att möta ett betydligt bättre Degerfors den här gången. Därtill har Elfsborg en del skadeproblem sedan oturshalvleken senast.

Degerfors är framförallt avsevärt mycket mer solida i sin defensiv och jag tror att man kommer att stå upp på ett bra sätt även här. Mitt spel blir att det kommer göras under 3.5 mål totalt till 1.66 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100% upp till 1000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3.5 mål
Odds: 1.66
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19:00, fredag 14 oktober 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: