Speltips Elfsborg Degerfors

Speltips Elfsborg – Helsingborg 31/10: Storfavoriter

IF Elfsborg tar emot ett redan nedflyttningsklart Helsingborgs IF i den näst sista omgången av Allsvenskan. Matchen spelas måndagen den 31 oktober 2022 med avspark kl 19:00.

Elfsborgs säsong har varit både upp och ner. En väldigt svag period under sommarmånaderna har nu avlösts av en väldigt stark höst. Det återstår visserligen sex poäng att spela om, men totalt sett måste man ändå säga att Boråsklubben, utifrån sina förutsättningar, har gjort en fullt godkänd säsong.

Hursomhelst gäller det nu att avsluta på ett snyggt sätt och trenden är, som sagt, god. Man har bara förlorat en av sina åtta senaste matcher och av dessa har man vunnit sex.

Förra helgen lyckades man besegra Hammarby med 2-1 på Borås Arena. Det var en jämn batalj som till slut avgjordes av Noah Söderberg som satte det avgörande målet i den 89:e minuten.

Hedersamma förluster

Helsingborgs sejour i allsvenskan blir, precis som senast, ettårig. HIF kom aldrig riktigt in i säsongen, hittade aldrig något positivt momentum där man kunde vinna eller gå obesegrade i flera matcher i följd.

Med två matcher kvar att spela är avståndet upp till kvalplatsen ointagligt och det enda lilla man har kvar att spela för att undvika jumboplatsen. Trenden ser dock inte ljus ut då man kommer till den här matchen med sex raka segrar bakom sig.

När Elfsborg och Helsingborg möttes på Olympia i våras var det emellertid de sistnämnda som gick segrande med 1-0. Inför den här matchen är det ändå Elfsborg som gäller som klara favoriter.

Mycket talar förstås för en komfortabel seger för hemmalaget. Helsingborg har mest bara sin stolthet att spela för. Läget är tufft mentalt för HIF, de har förlorat många matcher, men det ska sägas att man ändå har hållit ihop det. Det har inte runnit iväg resultatmässigt utan förlusten har varit hedersamma. Jag tror inte man kommer att låta det bli ovärdigt här heller.

Mitt spel blir att Elfsborg vinner och att det görs under 4.5 mål totalt till 1.74 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Elfsborg vinner & under 4.5 mål
Odds: 1.74
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, måndag 31 oktober 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: