Speltips Elfsborg Degerfors

Speltips Elfsborg – IFK Göteborg 22/5: El Västico

På söndagseftermiddagen får vi se ett västkustderby mellan Elfsborg och Göteborg där båda lagen har det tufft i nuläget.

Det är två lag som har mycket att bevisa som drabbar samman på Borås Arena på söndagen. Båda lagen står på elva poäng efter åtta omgångar och befinner sig på den nedre halvan av tabellen. En match som denna kan kanske bli en vändpunkt för det segrande laget och väldigt tungt för förloraren.

Elfsborg har ständigt varit underskattade under senare år, men har för omväxlings skull inte levt upp till förväntningarna hittills under säsongsinledningen. Det annars så stabila Elfsborg har redan åkt på flera överraskande förluster mot Mjällby, Helsingborg och nu senast Sirius.

Det har verkligen varit blandade insatser för boråsarnas del då de i vanlig ordning har kört över enkelt motstånd totalt såsom mot Värnamo och Degerfors och har stått upp bra mot topplagen där de har fått med sig ett kryss mot både Malmö och Djurgården. Men de har sett direkt tafatta ut i flera matcher där de har varit svåra att känna igen.

Förra helgen mot Sirius så var det en blek insats som inte duger ifall nu Elfsborg vill vara med i toppstriden. De kan inte fortsätta att tappa poäng på det här viset och måste börja rada upp trepoängarna snart om de ska kunna nå de ambitioner de har satt ut för sig själva.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

IFK Göteborg är inte en klubb i harmoni

Precis som Elfsborg så har även Blåvitt haft högre förväntningar på sig, framförallt från de egna supportrarna. Säsongen inleddes väldigt fint med tre raka segrar, men sedan dess har de inte lyckats ta tre poäng.

Förvisso har motståndet inte varit lätt under perioden där de nu inte har vunnit på fem matcher. Men när poängskörden ser ut såhär så fort motståndet blir lite tuffare då kan man knappast förvänta sig att vara mer än ett mittenlag heller. Tyngst var det nog senast mot Varberg då de kom till flera vassa chanser och hade läge att utöka sin ledning. Men matchen slutade trots allt 1-1 tillslut ändå och Blåvittspelarna fick lämna planen ackompanjerade av hemmasupportrarnas busvisslingar.

Hela sagan kring Mikael Stahre och Tobias Sana har inte heller gjort något lättare och tidigare i veckan stod det klart att Sana får lämna klubben efter hans bråk med tränaren. Det verkar inte direkt vara någon harmonisk stämning i klubben i nuläget och frågan är om detta inte blir ännu en bortkastad säsong för Blåvitt med en åldrande trupp utan resultat.

Jag tror att det kan bli en tät match där inget lag vill släppa till chanser. Elfsborg är klara favoriter, men med lite väl låga odds. Istället kikar vi på underspelet här för lockande 2.00 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.00
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: