Speltips Elfsborg Degerfors

Speltips Elfsborg – Kalmar 9/10: Formstarkt möte

Ett formstarkt möte väntar då Elfsborg tar emot ett Europasatsande Kalmar på Borås Arena under söndagen.

Elfsborg har verkligen börjat hitta formen såhär i slutet av säsongen och ställs nu mot seriens kanske formstarkaste lag under de två senaste månaderna i form av Kalmar. För Kalmars del så är det mycket som står på spel och det kommer att bli en väldigt spännande match att följa.

Det har nog inte gått någon förbi att Elfsborg har haft väldiga problem under säsongen. De har verkligen underpresterat sett till det spelarmaterial de har och det har varit svårt att sätta fingret på vad som är fel i Jimmy Thelins lagbygge som i mångt och mycket är detsamma som var med och utmanade om guldet förra året.

Elfsborg har i alla fall börjat komma upp i nivå lite nu under sluttampen av säsongen, vilket åtminstone ger hopp om att de ska kunna studsa tillbaka kommande säsong. De var, för bara drygt en månad sedan, inne i en tolv matcher lång svit utan vinst, vilket de nu har vänt till fyra raka vinster där de bland annat har slagit Malmö och IFK Göteborg.

De kliver faktiskt in som favoriter inför söndagens möte också, trots att Kalmar är en svårslagen motståndare. Europa är egentligen kört sedan länge för Elfsborgs del, men vinner de nu på söndag så kanske det trots allt finns en minimal chans att ta sig upp i tabellen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kalmar ska inte räknas bort från Europaplatserna

Att Kalmar, med sex omgångar kvar att spela, i allra högsta grad är med och slåss om Europaplatser är väldigt imponerande. De har tagit en rad viktiga skalper under de två senaste månaderna där formen har varit väldigt fint. AIK, Malmö och IFK Göteborg har alla besegrats och de är förtjänar verkligen sin plats uppe i toppen.

Med tanke på att Kalmar är ett av de lag med lättast spelschema kvar så ska man absolut inte räkna bort dem från Europaplatserna ännu. De två stora testen som återstår är dels bortamatchen mot Elfsborg och en potentiellt direkt avgörande match borta mot Hammarby i den näst sista omgången.

Ifall de kan lyckas bibehålla sin form säsongen ut så är det med andra ord inte alls någon omöjlighet att de kan lyckas knipa en plats ute i Europa, vilket hade varit sensationellt för en klubb som Kalmar, med tanke på hur de har sett ut under senare år.

Elfsborg är som sagt dock favoriter att vinna nu på söndag och Kalmars bortafacit har inte varit det bästa under säsongen. Men de har sett bättre ut på bortaplan på senaste och är alltid svåra att slå. Vi spelar därmed på dubbelchansen X2 för 1.88 hos Betsson här då det i min mening är rätt bra odds för att Kalmar ska få med sig något från matchen.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 1.88
Bolag: Betsson
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: