Speltips Elfsborg – Malmö 4/9: Ångestladdat⁷

Axel Sjödin Publicerat: 4 September 2022

Vad som hade varit en stormatch i guldstriden vid samma tid förra säsong är nu mer ångestladdat då Elfsborg tar emot Malmö på söndag.

Elfsborg - Malmö

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Säsongen har inte riktigt gått dit någon av lagen vill, även om Malmö både har säkrat plats i Europa League-gruppspelet och har tagit hem cupguldet. Det är framförallt Elfsborg som krisar, men många hade nog förväntat sig mer av båda lagen och en match som denna kan mycket väl sätta prägel på den resterande tredjedelen av säsongen.

Efter tolv raka matcher utan vinst i alla tävlingsmatcher så börjar tålamodet i Borås att tryta. Jimmy Thelin har börjat ifrågasättas rejält, trots de framgångar han har lett klubben till tidigare. Det är svårt att sätta fingret på vad som har gått snett då Elfsborg i mångt och mycket fortfarande har samma vassa trupp som under fjolåret och då är det tränaren som får klä skott för det.

Det blev också en förlust i svenska cupen mot Oskarshamn nu tidigare i veckan för att strö extra salt i såren. Elfsborg har i alla fall i dagsläget inte mycket att förlora då det knappast kan bli mycket värre, det återstår att se ifall de kan vända det till en styrka.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Även Malmö är pressat

Malmö må som sagt redan vara cupmästare och har säkrat spel ute i Europa under hösten, men det kan på inget sätt betraktas som en särskilt lyckad säsong för de regerande mästarna. Samtidigt som de har spelat kvalspel ute i Europa så har ligaspelet fått lida vid sidan om och de går att återfinna först på femte plats med tio poäng upp till Häcken i serieledning.

Man ska kanske aldrig räkna bort MFF från guldstriden, men det är väldigt svårt att se dem komma tillbaka i år. I deras fyra senaste matcher så har de bara fått med sig en enda trepoängare trots att motståndet knappast har varit det tuffaste. Det har varit förluster mot Sirius och nu senast Kalmar samt ett kryss borta mot Mjällby däremellan.

Nu har de lite press på sig att faktiskt vinna i allsvenskan för att åtminstone säkra en plats i topp tre. De är dock aningen försvagade inför söndagen i och med försäljningen av Veljko Birmancevic till Toulouse och avstängningen på Dennis Hadzikadunic inför resan till Borås.

Det är inte helt lätt att veta vilket Malmö som dyker upp på söndag då prestationerna har varierat väldeligen under säsongen. Men jag har svårt att se att Elfsborgs oförmåga att vinna matcher skulle brytas mot MFF. Vi spelar därmed på att Malmö vinner med pengarna tillbaka vid oavgjort för 1.70 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Malmö – Draw no bet
Odds: 1.70
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 17:30
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: