Speltips Elfsborg – Norrköping 14/8: Ångestmöte

Axel Sjödin Publicerat: 14 August 2022

De två stora krislagen Elfsborg och Norrköping under säsongen möter varandra i en ångestladdad match i Borås.

Elfsborg - Norrköping

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Dessa båda klubbar var båda förväntade att vara med och slåss i toppen av tabellen, men inför söndagens möte så befinner sig båda på den nedre halvan på tionde- respektive elfte plats. Detta är matchen som ingen vill förlora och själva krönas till allsvenskans största fiasko under säsongen.

Mycket fokus har legat på Norrköping, men Elfsborg borde ha ännu större förväntningar på sig och föll dessutom redan i första omgången av kvalet till Conference League, förvisso mot tufft motstånd i form av Molde, men sättet de gjorde på var inte direkt övertygande.

Det är svårt att sätta finger på vad det är som har gått fel i Elfsborg då Jimmy Thelin rimligtvis har ett spelarmaterial som borde kunna prestera mycket bättre än såhär. Defensiven har inte sett bra ut och de har inte lyckats vinna en enda av sina åtta senaste matcher.

Senast mot Mjällby såg de också ut att gå mot en förlust, men Michael Baidoo räddade en poäng med ett läckert avslut i den 94:e minuten.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kan det vända efter segern för Peking?

Det var en oerhört välbehövlig vinst för Peking förra helgen då de vann en stabil 2-0-seger mot Degerfors. De hade dessförinnan inte vunnit en match på åtta omgångar och gett deras förre tränare Rikard Norling sparken efter att bara ha fått med sig ett kryss mot just Degerfors för drygt en månad sedan.

Det var kanske inget skönspel från Norrköpings sida men sättet som de tog de tre poängen mot Degerfors var precis vad klubben behövde för att kunna börja vända den negativa trenden. Fyra av deras fem vinster i år har varit mot lagen i botten fyra dock så det återstår att se ifall de kan få med sig ett bra resultat mot ett lag som Elfsborg.

Det finns fortfarande mycket som inte fungerar som önskat i Norrköping och deras defensiv har, likt Elfsborgs, inte riktigt hållit måttet. Sedan har stora bärande spelare inte riktigt hållit den nivå som krävs för att Norrköping ska kunna vara med och slåss högre upp i tabellen. Christoffer Nyman har inte riktigt varit den bärande anfallare som han kan vara och även Jonathan Levi har inte riktigt lyckats bära Norrköping.

Elfsborg kliver in som ganska klara favoriter, men det känns på förhand rätt öppet mellan två klubbar som släpper in för mycket mål och har haft svårt att stänga matcher. Vi spelar därmed på att båda lagen gör mål för 1.55 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.55
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 17:30
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: