9 september 2018 Liechtenstein Gibraltar Speltips

Speltips GIF Sundsvall – Degerfors 9/5: Tidigt ångestmöte

Det är två pressade lag som möts när nästjumbon GIF Sundsvall tar emot jumbon Degerfors IF i den sjunde omgången av Allsvenskan. Matchen spelas måndagen den 9 maj 2022 med avspark kl 19.00.

Nykomlingen GIF Sundsvall har fått en tuff start i sin återkomst i Allsvenskan. Efter sex spelade matcher har man bara tagit tre poäng och det har varit tydligt att omställningen från Superettan har varit problematisk.

I matcherna mot de förväntade topplagen Hammarby, Elfsborg och AIK har GIF Sundsvall inte haft mycket att sätta emot. Därutöver har man även förlorat på bortaplan mot Sirius och Varberg. De tre poängen tog man efter en disciplinerad insats hemma mot Kalmar då Pontus Engblom avgjorde med sitt 1-0-mål på tilläggstid.

Nu kommer man så från två förluster mot Elfsborg och AIK. Man föll då med 3-1 i Borås och i söndags med 2-0 på hemmaplan mot AIK. I båda de matcherna var man spelmässigt klart underlägsna.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fokus på riskminimering

GIF Sundsvall har fått en tuff start, men än värre ställt är det i Degerfors IF. De gör nu sin ”svåra andra säsong” i Allsvenskan och de har verkligen fått känna på det begreppets innebörd. Efter sex matcher står man på noll poäng och en målskillnad på 2-16. Det är onekligen en mardrömsstart.

Förhoppningsvis, för Degerfors skull, så nådde man någon slags botten i hemmamötet mot Elfsborg förra helgen. Man uppträdde då helt utan självförtroende ifrån matchens första minuter och till dess slut och förlustsiffrorna blev hela 6-0. Därtill drog Nikola Djurdjic på sig två gula kort och är därmed avstängd den här matchen.

Vi har alltså att göra med ett tidigt ångestmöte mellan seriens två bottenlag. Båda lagen är således i skriande behov av poäng och frågan är om någon av lagens tränare skulle överleva en eventuell förlust.

GIF Sundsvall och Degerfors möttes i Svenska Cupen i februari och det var då värmlänningarna som vann med klara 4-1. Nu måste nog Degerfors kris anses vara något värre än Giffarnas och det är också hemmalaget som gäller som favoriter hos spelbolagen.

Jag räknar med att vi kommer få se ett annat Degerfors den här matchen. Det vill säga att tränare Solberg/Holmberg lär komma att göra en hel del förändringar, framförallt i speluppbyggnaden. De måste stoppa blödningen och det bör innebära en mer riskminimerande fotboll.

Självförtroende saknas och inget av lagen har råd att förlora den här matchen. Det bör kunna borga för en mer tillknäppt tillställning. Därför blir mitt spel att det kommer göras under 2.5 mål till 2.06 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 2.06
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, måndag 9 maj 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: