21 oktober 2019 IFK Göteborg Djurgården Speltips

Speltips Göteborg – Elfsborg 3/10: El Västico

Ett IFK Göteborg som tappat momentum tar emot de mer formstarka rivalerna Elfsborg i den 24:e omgången av Allsvenskan. Matchen spelas måndagen den 1 oktober 2022 med avspark kl 19:10.

IFK Göteborg har växt in i säsongen där man framförallt har utvecklat sitt spel längs med vägen. Man hade också en fin poängmässig trend under sommaren, men på senare tid har den uppåtgående trenden börjat vika nedåt.

Blåvitt kommer nu från två raka förluster och på de sex senaste matcherna har det blivit två segrar och fyra förluster. Det gör att man inte längre nosar på den topplacering som man tidigare gjorde. Det innebär också att ett lag som regionsrivalerna Elfsborg nu bara är tre poäng efter i tabellen.

Innan landslagsuppehållet åkte IFK Göteborg på en 3-0-förlust borta mot Djurgården i en match där man var ganska långt ifrån att få med sig någon poäng. Dessförinnan föll man, mer oväntat, med 3-1 hemma mot Helsingborg.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Formstarka Elfsborg

Elfsborg har en tuff säsong bakom sig där det har varit stolpe ut snarare än stolpe in. Fram till början av september hade man en svit på tolv raka matcher utan vinst. Förlusten mot Oskarshamns AIK i Svenska Cup blev då den absoluta bottennoteringen och rösterna om Jimmy Thelins avgång höjdes.

Men precis som senast, för ett par år sedan, när de kraven framfördes har Thelin och Elfsborg knutit näven i fickan och rest sig. Efter den här negativa sviten kom så en vändning i och med seger hemma mot Malmö FF. Därefter kunde man sedan även besegra Sundsvall borta och innan uppehållet slog man Sirius med 3-0 på Borås Arena.

Varken Elfsborg eller IFK Göteborg har nu så mycket mer än heder och ära att spela om. Avståndet upp till tredjeplatsen är visserligen inte ointagligt och varje tabellplacering har förstås viss betydelse.

Hursomhelst tror jag inte att det här kommer bli någon avslagen tillställning. Ett El Västico betyder mycket, inte minst för Elfsborg där de flesta supportrarna ser det här som årets match.

Senast lagen möttes var i maj i Borås och det var då hemmalaget som gick segrande med 3-1. Sedan dess har en hel del hänt, men precis som då så är det Elfsborg som kommer med den bästa formen, förutsatt att man lyckats bibehålla den över uppehållet.

Detta gör att jag håller som Elfsborg som knappa favoriter inför den här matchen. Mitt spel blir Elfsborg 0 (asian handicap) till 1.81 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Elfsborg 0 (asian)
Odds: 1.81
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 19:10, måndag 3 oktober 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: