Speltips Göteborg – Helsingborg 12/9: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 12 September 2022

Ett formstarkt IFK Göteborg tar emot nästjumbon Helsingborgs IF i den 22:a omgången av Allsvenskan. Matchen spelas måndagen den 12 september 2022 med avspark kl 19:10.

Göteborg – Helsingborg

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

IFK Göteborg har haft en fin utveckling den här säsongen. Framförallt har man gått från att ha varit ett ganska destruktivt spelande lag till att vara betydligt mer framåtlutade och med ambitionen att äga sina matcher.

Det har även inneburit att man har klättrat i tabellen och nu har man häng på en topplacering. Man kommer till den här matchen med två raka segrar som gör att man tagit 36 poäng efter 21 matcher.

I måndags stod man för en imponerande insats då man kunde besegra Mjällby på Strandvallen med hela 4-1. Blåvitt kom ut på ett väldigt fokuserat sätt och kunde gå ifrån till 3-0 redan efter en dryg halvtimme. Det greppet släppte man sedan inte.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Helsingborg jobbar i motvind

Helsingborgs IF har en motig säsong bakom sig och förlusten senast borta mot Värnamo var förmodligen den tyngsta hittills. Nyförvärvet Amar Mushin gjorde då två mål när HIF kunde vände ett 2-0-underläge. Gästerna skaffade sig därmed momentum i matchen, men trots det var det Värnamo och Marcus Antonsson som på tilläggstid tryckte dit 3-2 som blev slutresultatet.

Helsingborg ligger därmed kvar på den näst sista platsen i tabellen med sina 14 poäng på 21 matcher.

Ljusglimtarna har varit få för Helsingborg i sin återkomst till allsvenskan. För två omgångar sedan lyckades man emellertid vinna det så viktiga bottenmötet borta mot Sundsvall och det är mycket som ser bättre ut än tidigare. Delvis beror det på att man har värvat in ett par rutinerade pjäser som har gett mer stadga.

IFK Göteborg och Helsingborg möttes senast i den andra omgången på Olympia och det var då gästerna som gick segrande med 1-0.

Det blev en jämn tillställning den gången och även om Helsingborg har ett starkare lag på pappret idag så vill jag ändå påstå att det är IFK Göteborg som har utvecklats mest sedan i våras. Helsingborg kämpar på, men man gör det i ihärdig motvind och jag svårt att se att man kommer kunna få med sig någon poäng här. Mitt spel blir en rak etta, att IFK Göteborg vinner till 1.66 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: IFK Göteborg vinner
Odds: 1.66
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 19:10, måndag 12 september 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: