15 mars 2017 IFK Göteborg odds inför allsvenskan

Speltips Göteborg – Norrköping 1/8: Returmöte

IFK Göteborg och IFK Norrköping ställs mot varandra på nytt i den 16:e omgången av Allsvenskan. Matchen spelas måndagen den 1 augusti 2022 med avspark kl 19:00.

IFK Göteborg och IFK Norrköping möttes för en vecka sedan i Norrköping och när serien nu vänder ställs de båda kamratlagen mot varandra igen.

Det blev då en matchbild som dominerades av hemmalaget, men där Blåvitt var det effektivaste laget. Släkten var värst när Simon Thern placerad in 1-0 i slutet av första halvlek trots att Norrköping ägt stora delar av bollinnehavet.

I den andra halvleken blev Norrköpingsdominansen allt större, men IFK Göteborg försvarade sig kompakt och Warner Hahn svarade för ett par matchavgörande räddningar. Till slut kunde Kevin Yakob sätta avgörande 2-0 till gästerna på tilläggstid. Därmed står nu IFK Göteborg på 24 poäng efter 15 matcher.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor gratisspel hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel gästerna

Det går tungt för IFK Norrköping och tränarskiftet där Rikard Norling fick lämna till förmån för Anes Mravac och Vedran Vucicevic har inte inneburit någon märkbart positiv effekt. Efter 15 omgångar har man bara tagit 16 poäng och man har inte vunnit på sju raka matcher.

Den negativa trenden måste ny brytas om man inte på allvar ska riskera att bli indragna i bottenstriden. Då krävs det mer än bara hedersamma prestationer som den mot Blåvitt senast. Man har nu bara gjort ett mål på de fyra senaste matcherna och det som framförallt saknas är någon form av ”killer instinct” i den offensiva boxen.

Spelmässigt var Norrköping det bättre laget i måndags, men IFK Göteborg var smartare och effektivare. Det ska nu bli mycket intressant att se hur det kommer att arta sig när de nu möts igen en vecka senare.

Mentalt har Blåvitt ett övertag men Peking lär vara revanschsugna och blir det en liknande matchbild som senast bör de ha goda chanser att vinna den här gången. IFK Göteborg lär vara mer framåtlutade på hemmaplan och det tror jag också kan tala till bortalagets fördel. Mitt spel blir IFK Norrköping 0 (asian handicap) till 1.94 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: IFK Norrköping 0 (asian)
Odds: 1.94
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, måndag 1 augusti 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: